Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 121
  • Переглядів: 129

Українські безпілотники зі штучним інтелектом намагаються підірвати енергетичну галузь Росії – CNN

Категорія:

Українські дрони фактично навчилися визначати географію і ціль, до якої вони прямують, без зв'язку із супутниками. Джерела журналістів стверджують, що всі атаки БПЛА заздалегідь узгоджують із союзниками.

24031303.jpeg

У Рязані горить нафтопереробний завод

Українські дрони, оснащені штучним інтелектом, роблять успішні спроби завдати шкоди енергетичній сфері Росії, повідомляє CNN.

Українські безпілотники успішно досягають Москви, Рязані та інших великих міст РФ, де розташовані її важливі нафтопереробні заводи. Російська система ППО відчуває труднощі з їх захистом, що призводить до збільшення успішних атак ЗСУ.

Українські бійці завдають серйозного удару по масштабній російській нафтовій і газовій промисловості. Попри заборони на імпорт і обмеження цін з боку Заходу, ця промисловість залишається головним джерелом доходу для військової економіки Москви.

Атаки стали здійсненними завдяки використанню безпілотних апаратів із розширеним радіусом дії та поліпшеними функціональними можливостями. Деякі з них навіть почали інтегрувати базову модель штучного інтелекту для забезпечення навігації та уникнення перешкод, зазначають у джерелі.

"Точність під час глушіння забезпечується завдяки використанню штучного інтелекту. Кожен БПЛА має термінальний комп'ютер із супутниковими даними та даними про місцевість. Польоти узгоджені заздалегідь із нашими союзниками, і дрони дотримуються плану польоту, щоб ми могли вражати цілі з метровою точністю", – йдеться в повідомленні.

Завдяки датчикам дрона досягається висока точність. Він оснащений "машинним зором", що є формою штучного інтелекту. Дрон навчений визначати географічні об'єкти та цілі, до яких він прямує. Він здатний визначити своє місце розташування навіть без зв'язку із супутниками.

Колишній британський військовий офіцер і експерт із боротьби з дронами та штучного інтелекту Кріс Лінкольн-Джонс зазначив, що рівень "інтелекту" дронів, як і раніше, залишається дуже низьким.

"Такого рівня автономності ще не було в дронах раніше, але ми все ще перебуваємо на ранніх стадіях потенціалу цієї технології", – сказав він CNN.

За даними видання, Україна успішно розвиває сферу виробництва безпілотних літальних апаратів, що приносить їй технологічну перевагу навіть порівняно з Росією, яка володіє значним людським ресурсом і кращим промисловим обладнанням.

Кілька експертів, з якими зв'язався канал CNN, зазначили, що удари, завдані Україною, були спрямовані не на склади палива, а на дистиляційні установки, де сиру нафту  переробляють на паливо та інші нафтопродукти.

Джерело: iPress

Нагадаємо, 2 квітня українські безпілотники атакували підприємства у містах Єлабуга та Нижньокамськ у Республіці Татарстан в РФ.

Наші інтереси: 

Бити по території ворога, переносячи війну на їхню землю, знищувати товар, з продажу якого вони фінансують війну проти України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи