Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українцям з додатковим доходом запропонують сплачувати податок – добровільно, як завжди

Світ:

Влада планує ухвалити закон, який передбачає податок у 5% тим, хто займається певним бізнесом, наприклад, таксі, але не зареєстрований як ФОП. Це буде стосуватися не тільки сфери таксі, а також 27 видів іншої діяльності.

22021201.jpg

Данило Гетьманцев. Фото: УНІАН

Але це буде добровільно, стверджує голова комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев в інтерв'ю УНІАН.

"Суть полягає у тому, що треба надати можливість найманим працівникам, які, окрім основної роботи, наприклад, по вечорах таксують, робити це легально та офіційно і навіть без оформлення як ФОП", – сказав він.

Він пояснив, що охочі сплатити додатковий податок зможуть подати заявку через застосунок Дія: "Ми зараз розглядаємо модель, за якої ви зможете у системі Дія подати заявку на встановлення програмного РРО і приймати платежі через нього. Все, більше нічого не потрібно робити. Ні рахунків відкривати, ні реєструватися ніде. Однією кнопкою в Дії ви подасте заявку, і друга кнопка – встановити РРО. Це все без реєстрацій”.
 
При цьому він наголосив, що така система працює у багатьох країнах, а в Україні відповідний законопроект поки що перебуває на стадії обговорення.

У цьому ж інтерв'ю голова комітету ВР з питань фінансів Гетманцев сказав: "Для мене секта антиРРО і антивакцинаторів – це одне і те ж саме".

РРО – це реєстратор розрахункових операцій, який з 1 січня 2022 року мають встановити фізичні особи-підприємці, які виступають з протестами проти цього.

За даними Opendatabot, у 2021 році підприємці сплатили майже 34,8 мільярда гривень єдиного податку, що є рекордним показником за останні п'ять років. У 2020 році ФОПи сплатили в бюджет 27,6 млрд грн.

Наші інтереси: 

ЩО в голові у голови комітету ВР з питань фінансів, якщо він таке говорить!? – про "секту антиРРО", "антивакцинаторів", що вони для нього – те ж саме?! Навіщо він чіпляє ярлики? Демонструє "великий розум"? І такі люди (чи не люди?) – у владі, пишуть закони й визначають наше майбутнє.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Що більше етатична держава обкладає людей податками, то більший запит на творення нової, вільної держави – республіки громад.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Що більше етатична держава обкладає людей податками, то більший запит на творення нової, вільної держави – республіки громад.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

А яка користь людині із цього податку? Вона його сплатить, а він піде на нову дачу для чиновника або партію модних сиропчиків.

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Саме так! Людина, що має здоровий глузд, яка сама собі заробляє на життя і не отримує подачки від держави, не буде сплачувати такий податок, якщо він - добровільний. Але його можуть зробити добровільно-примусовим.