Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Українця призначили керувати Штабом оборони Канади

Етнічного українця генерал-лейтенанта Пола Винника призначили заступником начальника Штабу оборони Канади.

Про кадрове призначення повідомили в Міністерстві оборони Канади.

"Під керівництвом генерал-лейтенанта Винника канадська армія була готова захищати інтереси канадців у країні і за кордоном. Я схвалюю його непохитну прихильність своїм солдатам і Канаді", - заявив на офіційній церемонії міністр оборони країни Хардж Саджан.

До підвищення генерал Винник протягом двох років командував Сухопутними військами Канади, а до цього - очолював військову розвідку країни, йдеться у повідомленні.

2016 року командувач Сухопутними військами Канади Пол Винник під час візиту в Україну, відвідав село Поздимир Радехівського району Львівщини, звідки походять його предки.

Окрім візиту до рідного села, генерал також зустрівся з начальником Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного Павлом Ткачуком і канадськими військовослужбовцями, які проходять службу в Україні у рамках тренувальної місії UNIFIER.

За освітою Винник - військовий інженер, служить в ЗС Канади з 1981 року. 2009-го брав участь у війні в Афганістані в складі багатонаціонального командування безпеки як помічник командувача, відповідального за формування афганського міністерства оборони і національної армії.

Він також є єдиним українцем, який командував Сухопутними військами. У той же час, щонайменше три члени української громади здобували найвище генеральське звання у канадських ВПС.

Канада є третьою в світі країною за чисельністю українського населення. За даними за 2011 рік, число канадців-українців становило 276 тисяч осіб, а ще мільйон - мали українське коріння, пише "Комсомольська правда".

У Канаді 15 липня обрали Мiss Ukrainian Canada-2018. Перемогу здобула Юлія Щербан з Дрогобича на Львівщині.

Юлія Щербан приїхала до Канади у 6-річному віці. З дитинства професійно займається фігурним катанням. Разом з друзями заснувала благодійний проект The Beba Project, який допомагає збирати пожертви для місцевого продовольчого банку (food bank).

Наші інтереси: 

Українські кшатрії!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Приємна новина!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Приємна новина!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!