Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна та США обговорюють постачання газу з LNG-терміналів – гендиректор оператора ГТС України

Підтримка США важлива для збереження Україною статусу основного транзитера російського газу в Європу. «Північний потік-2» – погана угода». 

Україна обговорює з США транспортування природного газу з LNG-терміналів, заявив генеральний директор «Оператора ГТС України» Сергій Макогон.

«Мали конструктивну зустріч з дипломатичним корпусом Посольства США в Україні щодо енергетичної безпеки України та Європи, джерела постачання газу до країн ЄС та ін. Не оминули в розмові й нові потенційні можливості та проєкти, зокрема, транспортування природного газу з LNG-терміналів», – написав Макогон.

За його словами, тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін у розмові з представниками «Оператора ГТС» підтвердила, що «Північний потік-2» – погана угода». Він зазначив, що США залишаються послідовним партнером України в боротьбі за енергетичну безпеку.

«Наразі це вкрай важливо для нас, оскільки Україна має зберегти за собою статус основного транзитера російського газу в Європу», – наголосив Макогон.

Довідка НО: LNG (англ. Liquefied Natural Gas) – скраплений (зріджений) природний газ. LNG-термінал – поширена назва спеціальних портових споруд, призначених для зрідження та відправлення зрідженого природного газу та отримання і регазифіації зрідженого природного газу.

Нагадаємо, Польща підписала довгострокові контракти на постачання скрапленого газу зі США.

Наші інтереси: 

Енергонезалежність України. Позбавлення РФ монопольного становища в Європі через свій природний газ, яким РФ давно користується як політичним інструментом.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи