Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У США успішно приземлився космічний корабель Crew Dragon компанії SpaceX

Астронавти перебували на МКС два місяці. 2 серпня о 21:48 за київським часом в Атлантичному океані біля Флориди в США приземлився космічний корабель Crew Dragon компанії SpaceX Ілона Маска.

Цей корабель доправив з Міжнародної космічної станції двох астронавтів Даха Харлі та Боба Бенкена. Це перші американці за дев'ять років, які полетіли в космос не на російському "Союзі", а власним кораблем, ще й виготовленим, уперше в історії, приватною компанією SpaceX, пише ТСН.

Її власник Ілон Маск зізнавався, що найстрашнішою частиною безпрецедентного виходу в космос є повернення астронавтів назад. Тож хвилювалися всі: у НАСА, в SpaceX, у родинах Харлі і Бенкена. 

Посадка астронавтів на воду - перша за 45 років. Тоді у 1975-му на воду сідала спільна американсько-радянська експедиція, відтоді так не робили.

Два місяці пробувши на Міжнародній космічній станції, Даг Харлі та Боб Бенкен уночі за київським часом відстикувалися від МКС. 

 

 

У НАСА розробили сім можливих місць посадки, адже погода в США зараз дуже непевна, сезон штормів. І один з них під назвою Ісайя саме зараз все ще біля Флориди, через нього в регіоні навіть надзвичайний стан оголосили. Ісайя не такий руйнівний, як вважали раніше, але попсував багато нервів усім, хто робить розрахунки для безпечної посадки астронавтів.

Шатл увійшов у земну атмосферу на шаленій швидкості 28 тисяч кілометрів на годину. Небезпечний момент, обшивка шатлу розігрілася майже до двох тисяч градусів за Цельсієм, однак вона достатньо цупка і багатослойна, аби захистити астронавтів.

Далі капсула викинула парашути, аби скинути швидкість і на воду астронавти сіли вже на швидкості меншій за 30 кілометрів на годину.

На воді шатл чекав корабель від SpaceX, який дотягне капсулу до берега. 

 

 

Наші інтереси: 

Американці полетіли в космос не на російському "Союзі", а власним кораблем, ще й виготовленим, уперше в історії, приватною компанією SpaceX.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, коли ж американська космонавтика повністю перейде на техніку американського виробництва. Бо, зараз, наприклад, потужні ракетні двигуни США купує в РФ.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, коли ж американська космонавтика повністю перейде на техніку американського виробництва. Бо, зараз, наприклад, потужні ракетні двигуни США купує в РФ.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!