Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Сенаті США закликали FIFA відібрати у Росії ЧС-2018

Світ:

Сенатори США звернулися до Міжнародної федерації футболу (FIFA) із закликом позбавити Росію права на проведення Чемпіонату світу з футболу у 2018 році. Сенат аргументує це тим, що Росія використовує примусову працю північних корейців, яких уряд КНДР відправив до Росії на будівництво стадіонів.

Про це йдеться у документі, який опублікував прес-центр сенатора Боба Менендеса від Демократичної партії.

"Сенатори закликали президента FIFA Джанні Інфантіно розглянути питання про дискваліфікацію Росії як приймаючої країни чемпіонату світу 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Сенат аргументує це тим, що Росія використовує примусову працю північних корейців, яких уряд КНДР відправив до Росії на будівництво стадіонів. У листі зазначається, що північнокорейські працівники не отримують за свою роботу ні копійки, перебуваючи в положені рабів. 

"Як організація, здатна впливати на життя мільярдів вболівальників, спортсменів та робітників у всьому світі, FIFA повинна виконувати свої зобов'язання у сфері прав людини. Захист робітників та спортсменів від примусової праці повинен бути ключовим елементом цих зобов'язань. Якщо FIFA не вдасться вжити заходів проти Росії та Північної Кореї, це буде сприйматися як терпимість до огидної практики цих країн", - зазначили сенатори.

Як писало видання Independent, уряд Північної Кореї відправив десятки тисяч своїх громадян до Росії і колишніх міст СРСР заробляти для держави гроші. Зарплата, яку платить Росія, йде напряму до бюджету режиму Північної Кореї, не залишаючи нічого простим працівникам. 

За оцінками журналістів, влада Північної Кореї заробляє щонайменше $120 млн. на рік від робітників, відправлених до Росії.

Наші інтереси: 

Росія - це не та країна, щоб робити щось чесно. З РФ не можна мати справ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи