Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Києві стартував національний хакатон з безпеки і оборони

Категорія:

Світ:

У Києві стартував Національний оборонний хакатон з питань галузі безпеки і оборони України, що спрямований на покращення взаємодії між силовими структурами.

hakaton2.jpeg

Іванна Климпуш-Цинцадзе

Захід, у відкритті якого взяла участь віце-прем'єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, триватиме в Інноваційному парку UnitCity до 27 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хакатон - це абсолютно практичний інструмент для того, щоб швидкими засобами зробити сходження ще на одну сходинку нагору. І знайти рішення для тих проблем, які маємо сьогодні між різними частинами сектору безпеки і оборони", - сказала вона. 

Климпуш-Цинцадзе нагадала, що українські військовослужбовці у 2017 році на своєму дебютному хакатоні TIDE в Лондоні посіли призові місця одразу в двох категоріях. Після цього виникла ідея провести НАТОвський хакатон в Україні.

"Ми провели переговори з НАТО і вирішили, що спочатку проведемо український оборонний хакатон, після якого найближчими роками нам вдасться провести в Україні і НАТОвський", - сказала віце-прем'єр-міністр.

У свою чергу заступник начальника Генштабу ЗСУ Радіон Тимошенко додав, що сфера безпеки і оборони України потребує інноваційних рішень, нестандартних підходів та ідей у сенсі автоматизації, міжвідомчої комунікації, моделювання ситуацій, зокрема кризових.

За його словами, йдеться і про формування кейсів із готовими оперативними відповідями на загрози чи ризики. Перший оборонний хакатон у даному контексті має стати прологом формування активної спільноти однодумців, здатної генерувати зміни у взаємодії силових структур, сказав Тимошенко.

Захід організовано Генеральним штабом Збройних сил України та Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» за підтримки НАТО.

Наші інтереси: 

Україна випробувала на собі чи не всі можливі інструменти гібридної війни, то ж  бути на передовій інновацій у військовій сфері - це нормально.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи