Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Чернівцях пройшов Міжнародний форум “Міжмор’я”

Спецтема:

Провідні політики, науковці та експерти балто-чорноморських країн з’їхалися до Чернівців на міжнародний форум, аби налагодити співпрацю та визначити дієві шляхи подолання актуальних загроз, зокрема, як дати відсіч агресії сусідньої Росії.

Проект “Міжмор’я” (Intermarium) або “Ініціатива трьох морів” є концепцією, що зародилася в Польщі і передбачає міжрегіональне інтеграційне об’єднання країн Прибалтики, Чорного моря та Адріатики.

Перший форум “Спільноти трьох морів” на рівні лідерів держав відбувся у 2016 році у Дубровнику (Хорватія). На запрошення президента Хорватії Колінди Грабар-Кітарович взяти участь у форумі відгукнулись лідери і представники 12 країн Центральної і Південно-Східної Європи: Хорватії, Польщі, Литви, Болгарії, Словенії, Угорщини, Словаччини, Румунії, Чехії, Австрії, Естонії і Латвії. Географічно ці країни й утворюють спільноту “трьох морів”.

Метою проведення форуму було створення комунікативної платформи за участю провідних політиків, науковців та експертів балто-чорноморських країн для розробки конкретних шляхів поглиблення взаємодії між країнами регіону, визначення основних факторів та загроз, що перешкоджають посиленню інтеграційних процесів, а також розробка методики їх подолання та локалізації.

Головним організатором форуму виступила громадська організація «Інститут демократизації і розвитку», співорганізаторами – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, громадська організація “Інститут імені Романа Рибарського”, громадська організація “Асоціація європейські конвергенції”, громадська організація “Медіа Центр БукПрес”, медіа-партнером проекту – польський часопис “Obserwator międzynarodowy”.

Захід відбувався під патронатом міського голови Чернівців Олексія Каспрука.

Від імені Чернівецької обласної державної адміністрації учасників Форуму привітав перший заступник голови ОДА Михайло Павлюк.

 У Форумі прийняли участь експерти, аналітики, науковці, парламентарі, громадські активісти, журналісти з України, Литви, Польщі, Румунії, Молдови, Росії.

Робота Форуму проходила у форматі трьох робочих панелей: “Політично-економічний зміст концепції “Міжмор’я”; “Структура гуманітарного простору регіону “Міжмор’я”. Перспективи гармонізації”; “Потенційні загрози та перешкоди реалізації проекту “Міжмор’я”.

Наші інтереси: 

Рухаємось вперед. Повільно, але впевнено.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Хороша новина, але дивним є участь російських колег

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Хороша новина, але дивним є участь російських колег

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Так, захід ніби добрий.

1) Але дивно також, чому Хорватія не запросила України, у висліді чого згаданий форум річної давности (2016 року) відбувся без основного - українського - гравця.

2) Сьогоднішній форум, який відбувся в Україні (у Чернівцях) - чомусь з росіянами (!) : хто вони?? - виглядає натомість як "обласний", хоча заповіли ПРОВІДНИХ керівників країн-учасниць ...!?

3) Що вирішили конкретно?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !