Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Трампіший" за Трампа: син президента стає обличчям кампанії батька

Категорія:

Спецтема:

У перший вечір з'їзду Республіканської партії старший син президента Дональд Трамп-молодший вийшов на центральну сцену і заволодів увагою нації. "Політика Трампа стала ракетним паливом для економіки", – сказав Трамп-молодший під час своєї промови, вихваляючи батька.

Але його найпотужніші рядки були не про президента; вони були адресовані Джо Байдену, кандидату від демократів у президенти, пише ВВС.News.

"Радикальна ліва політика Байдена повністю зупинить наш економічний підйом", – сказав пан Трамп. Він попередив консерваторів, що демократи зведуть нанівець економічні переваги, які люди відчули під час перебування його батька у Білому домі.

"Байден пообіцяв забрати ці гроші з ваших кишень і залишити їх у болоті, – сказав пан Трамп. – Це має сенс, враховуючи, що Джо Байден - це фактично Лохнеське чудовисько цього болота. Він там ховається останні пів століття".

Палкий промовець, спортсмен та завзятий мисливець, пан Трамп робить усе можливе, щоб допомогти батькові переобратися. Республіканська стратегія сфокусована на активізації прихильників президента, і вони вважають Трампа-молодшого своїм головним козирем.

Він добре порозумівся з прихильниками президента, багато з яких живуть у сільській місцевості й також люблять полювати.

За словами Майкла Кукельмана, голови Республіканської партії Канзасу, людям імпонує його діловий і прагматичний стиль,

Багатьом прихильникам президента подобається те, що Трамп-молодший часом йде навіть далі, ніж батько, наприклад, підтримуючи виробників зброї щодо усунення обмежень на глушники.

Пан Трамп-молодший агітує за свого батька в магазині зброї в штаті Мен у 2016 році.

На передвиборчих акціях консерваторів його зустрічають як рок-зірку.

Лоуренс Леві, голова Національного центру університету приміських досліджень університету Хофстра, каже, що пан Трамп є на диво ефективним агітатором передвиборчої кампанії свого батька. І це може стати кроком до більш помітної ролі.

"Успішні сини могутніх людей вчаться не просто жити, а процвітати у, як видається, тіні своїх батьків - але ця тінь колись зникне, і саме вони стануть патріархами родин", – говорить пан Леві.

Тим часом він багато в чому схожий на свого батька і так само схильний до посилення протиріч у суспільстві, як і президент.

Поки прихильники президента його радісно вітають, ліберали відчувають відразу.

"Продукт непотизму", – говорить про нього Крістіна Грір, доцент політології в Університеті Фордхема.

Джон Рейніш, стратег Демократичної партії з Нью-Йорка описує його як "молодшу, більш їдку версію свого батька".

"Дональд-молодший – бензин у вогні", - каже пан Рейніш.

Пан Трамп має охайну бороду та коротку стрижку, носить сорочки із розстібнутим коміром та активно жестикулює під час промов. Під час своїх виступів він пружинить ногами, як боксер на рингу.

"Він заводить та електризує публіку, – каже Джек Олівер, який займається пошуком донорів для Республіканської партії. – Він дуже світла і яскрава людина".

Пан Трамп у дитинстві провів літо у тодішній Чехословаччині, полюючи зі своїм дідом, і мав доволі розпусну юність. Коли йому було трохи за 20, його заарештували в Новому Орлеані за пияцтво на публіці та кинули до в'язниці.

Зі своєю колишньою дружиною Ванесою Гайдон він має п'ятьох дітей. Його нинішня подруга Кімберлі Гілфойл займається збором коштів для передвиборчої кампанії.

Він опинився у центрі скандалу через зустріч у Нью-Йорку з російською адвокаткою, яка має зв'язки з Кремлем, у червні 2016 року. Цю зустріч вивчав спеціальний прокурор Роберт Мюллер під час розслідування втручання Росії у передвиборчу кампанію того літа. Але врешті-решт пан Мюллер сказав, що достатніх доказів злочинної змови немає.

Батько тоді захищав сина і применшував значення цієї зустрічі. "У нього була зустріч. На ній нічого не сталося", – казав президент влітку 2017 року.

Як пояснює Лоуренс Леві з університету Хофстра, перспективи Трампа-молодшого багато в чому залежать від результату виборів.

"Він позиціонує себе як фінансового та політичного спадкоємця бренду Трампа, і що він вирішить із цим робити, залежатиме від того, наскільки успішною буде ця кампанія".

Пан Леві вважає, що він може далеко піти.

"Електорат божеволіє від нього. Він дуже популярний у червоних штатах. Якщо з якихось причин він захоче стати лише членом Конгресу, він міг би бути дуже успішним, – говорить він. – Але я думаю, що його амбіції набагато більші".

Шанси на майбутній успіх Трампа-молодшого будуть вищими, якщо він допоможе батькові виграти цього разу. Боротьба за головний приз, яка триватиме до листопада, розпочалася для них обох.

Наші інтереси: 

Стежимо за передвиборчою кампанією в США, адже те, хто буде наступним президентом США, буде впливати на політичні (і не тільки) процеси в Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи