Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Трамп розворушив мурашник: антитрампівські слухання у Конгресі США починають обертатися проти Обами

Категорія:

Спецтема:

20 березня 2017 р. у Конгресі США заслухали директорів ФБР та АНБ на предмет можливих контактів команди Дональда Трампа з російськими службами. Проте результат слухань може бути зовсім не той, на який розраховували ініціатори - Клінтон, Обама, Сорос та інші. 

У Конгресі США слухали директора Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі (James B. Comey, Jr ) та директора Агентства національної безпеки адмірала Майкла Роджерса (Michael S. Rogers). Конгресменів цікавило питання, чи мала команда Трампа зв’язки з Кремлем під час виборчої кампанії, і як це може позначитись на національній безпеці.

Я дивився ці слухання у прямому ефірі. Мою увагу привернули такі моменти:

1. Обидва керівники спецслужб однозначно заявили, що російські спецслужби намагались вплинути на результати виборів у США. Тут і хакерські атаки, і “вкидання” інформації “від Джуліана Асанжа”, і мутні фінансові схеми тощо. Директор ФБР відзначив, що будуть розслідуватись усі можливі зв’язки команди Трампа з Кремлем та можлива синхронізація дій команди Трампа і російських служб під час виборчої кампанії.

2. Під час слухань постало й інше питання: Трамп звинуватив команду Обами у встановленні підслуховуючих засобів у “Вежі Трапма” (Trump Tower). Причому, як стверджує прес-секретар Трампа, “шайби” встановлювала на вимогу команди Обами не ФБР, ЦРУ або АНБ — а британська GCHQ. Директори ФБР та АНБ це заперечили, але якось невпевнено.

3. Під час слухань постійно виникали запитання про легальність тих чи інших дій не лише спецслужб та команди Трампа, а й команди Обами.

Отже, що маємо:

- Росія дійсно тепер має статус “токсичної країни”, будь-які зв’язки з якою вже є підставою для неприємностей. Під час слухань лунали тези про те, що Росія постійно втручається у виборчі процеси своїх сусідів методами і хакерських атак, і корупції, і залякування. І ось тепер добралися й до США.

- Постало питання: яким чином спецслужби дізналися про ті чи інші дії команди Трампа (вони нелегально стежили за його командою і несанкціоновано підслуховували?), і яким чином отримана інформація потрапила до преси? Можемо очікувати чистку в рядах американських спецслужб.

- А ще постає питання з британською  GCHQ. Ця “контора” має договір від 1947 року про співпрацю з американськими спецслужбами. Але щоб втановлювати підслуховуючу апаратуру на території США, ця служба мала отримати пряме “прохання” від американських спецслужб.

Тоді постає низка запитань: по-перше, хто саме з американських колег звернувся з таким проханням і як він переконав, що це санкціоновано на вищому рівні. По-друге, до кого саме з британських колег звернулись, і хто саме ухвалив рішення про стеження за Трампом. І, по-третє, яким чином це стало відомо команді Трампа. Отже, можемо очікувати і чистку в рядах британських спецслужб.

- Під час слухань починають лунати запитання про легальність тих чи інших дій команди Обами. Отже, ці слухання, задумані як “антитрампівські”, можуть у будь-який момент піти за протилежним сценарієм.

Яке цікаве життя! 

Наші інтереси: 

Якщо в українському політикумі зараз надзвичайно брудно, то це не значить, що все стерильно у наших партнерів. Очищення має відбутись всюди. Україна від цього тільки виграє.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Чудова аналітика! З першоджерела і дуже оперативно! Такого не прочитаєш у системних ЗМІ.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"ОБАМАГЕЙТ" !

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Молодець, Володя! Дякую за інформацію з перших вуст. Завжди краще своїми вухами почути (своїми очима побачити), ніж інтерпретувати наших журналістів...Респект!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Чудова аналітика! З першоджерела і дуже оперативно! Такого не прочитаєш у системних ЗМІ.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Хай вдастся Трампові виправити помилку Рузвельта!
"Як би не США, фашисти стерли б Росію з лиця Землі!"

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)