Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 54
  • Переглядів: 55

Система ППО SKINEX та ракети до IRIS-T. Німеччина передала Україні новий пакет допомоги

Категорія:

4 січня Німеччина оновила список поставленої Україні військової допомоги. Берлін, серед іншого, передав Києву ракети до систем ППО IRIS-T SLM, боєприпаси до Leorard 2A6 та 10 бронемашин Marder з амуніцією та запчастинами.

24010505.jpg

Система ППО Skynex. Фото: Rheinmetall AG

До нового пакету допомоги від Німеччини також увійшли система протиповітряної оборони SKINEX з боєприпасами, два радари повітряного спостереження TRML-4D;     понад 9000 боєприпасів калібру 155 мм; 2 машини розмінування WISENT 1; 30 систем виявлення дронів та інше, повідомляє Радіо Свобода, посилаючись на повідомлення Федеративного Уряду Німеччини.

В уряді Німеччини зауважують, що цей перелік військової допомоги, наданої Україні, включає поставки з боку збройних сил Німеччини, промисловості та заходи допомоги спільно з партнерами, які, серед іншого, фінансувалися з фондів уряду для розбудови безпекового потенціалу.

Фінансування ініціативи з розбудови безпекового потенціалу становить 5,4 млрд євро на 2023 рік (після 2 млрд євро на 2022 рік) та додаткові дозволи на взяття зобов’язань у наступні роки на суму 10,5 млрд євро. Ці кошти будуть використані насамперед на військову допомогу Україні.

Раніше 4 січня німецький мовник Deutsche Welle з посиланням на дані соціологів повідомив, що в ФРН в останні місяці знову спостерігалося зростання числа прихильників більш комплексного надання Україні військової техніки (21 %), що на 7% більше за попередні дані.

За даними соцопитування Deutschlandtrend, кількість тих, для кого постачання німецької зброї заходить занадто далеко, досі значно більша і становить третину. Водночас 80 відсотків опитаних сумніваються, що Німеччина та інші держави ЄС зможуть компенсувати будь-яку нестачу американської допомоги Україні.

Наші інтереси: 

Німеччина допомагає Україні у війні проти РФ та напевно ця допомога буде тільки зростати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи