Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сучасні імітаційні комплекси: як новітні технології гартують морпіхів ЗСУ

Навчальний центр військово-морських сил, який колись діяв в анексованому Криму, відродився у Миколаєві із новітніми розробками для підготовки особового складу. Тепер там готують від командирів кораблів до сержантів і рядових матросів. 

У спеціальних класах готують моряків, які мають виводити в море бойові кораблі. Комп’ютерні комплекси повністю імітують місце роботи старшого механіка. Тож, потрапивши на плавальну практику, курсанту потрібно лише відшліфувати отримані навички в реальних умовах.

"Імітують роботу двигунів, їх запуск, підтримання в робочому стані, виведення зі строю, аварійні ситуації та контроль управління приладами з локальних постів управління", - пояснює інструктор з підготовки суднових механіків Денис Гольцов.

Аналогічні комплекси є і для підготовки командирів та штурманів. Усі програми, які завантажені у комп’ютер, відтворюють реальний час та ситуацію. Нині вони демонструють, як два кораблі виходять з акваторії Миколаєва у відкрите море.

"Я бачу буї, за якими мені потрібно слідувати, можу захоплювати цілі, які йдуть поблизу. Повністю по цим цілям мені виводиться інформація: час зближення, швидкість, тип судна і все інше", - розповідає матрос Олексій Фріцак.

На базі навчального центру вже півроку працює школа лідерства, в якій готують сержантів. Допомагають у підготовці канадські інструктори. Сержант Девід Дейв має досвід бойових дій в Афганістані. Тож це не тільки навчання, а й обмін досвідом з колегами, які брали участь у бойових діях на сході країни.

"Спілкуючись з українськими колегами, ми зрозуміли, що ви маєте ворога, який, зокрема, більш досвідчений у бойових діях. Вважаю, що ми зможемо поєднати ваш досвід з нашим, і ми зможемо допомогти студентам на цих курсах", - зазначив сержант канадської армії Девід Дейв.

"Коли ти готуєш військовослужбовця з дня у день, і коли хтось приходить ззовні і підказує тобі цікаві та яскраві підходи до підготовки або методики – це дуже позитивно", - каже заступник начальника навчального центру ВМС України Іван Сіляшов.

Згодом навчальний центр планують додатково обладнати сучасними військовими тренажерами. Проте командири кажуть: тренажери не зможуть замінити навчання в умовах, наближених до бойових. Тож попереду у курсантів - не один місяць практичних занять на полігонах.

Наші інтереси: 

В України є надійна оборона.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Радіймо, арії!

Сайт медичного центру «Живе Слово» Олександра Філатовича має нову адресу filatovich.org.ua

Медичний центр Живе Слово продовжує свою працю! Всім шанувальникам інформотерапії Живим Словом щиро зичимо міцного здоров'я і радості!

Останні записи