Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Створено трибунал по діях Росії в анексованому Криму

На початку 2017 року розпочне розгляд справи за позовом України до РФ. Від початку агресії Росії у Криму права України у цих зонах були порушені та узурповані державою-агресором.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав президент Петро Порошенко.

"Україна готова довести в арбітражі, що агресор зухвало порушує суверенні права України користуватися гарантованими правами в своїх морських акваторіях та на континентальному шельфі у прилеглих до Автономної Республіки Крим морських зонах", - написав він.

Як нагадує Українська правда, 14 вересня Україна ініціювала арбітражне провадження проти Росії через порушення нею Конвенції ООН з морського права.

Україна просить арбітражний трибунал підтвердити її права як прибережної держави та зобов’язати Російську Федерацію припинити міжнародно-протиправні діяння у відповідних морських акваторіях, надати Україні відповідні запевнення і гарантії їх неповторення та відшкодувати Україні всі завдані Російською Федерацією збитки.

Зазначається, що від початку агресії Росії у Криму права України у цих зонах були порушені та узурповані державою-агресором.

"Україна прагне припинення Російською Федерацією порушень положень Конвенції, а також захисту своїх прав у Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці, включаючи права України на природні ресурси континентального шельфу Криму, які належать українському народу", - зазначили в МЗС.

У дипвідомстві підкреслили, що попри протести України, Російська Федерація продовжує вчиняти незаконні дії в межах морських зон України. Тому Україна змушена звернутись до арбітражу відповідно до положень Конвенції.

В МЗС зазначили, що приєднуючись до Конвенції, Україна і Російська Федерація погодилися на процедуру врегулювання спорів шляхом арбітражу, рішення якого є обов'язковим до виконання сторонами.

Наші інтереси: 

Україна на третьому році війни з РФ зрозуміла, що треба якось діяти...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Влада почала діяти під тиском США .

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Влада почала діяти під тиском США .