Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Створено новий соціальний додаток для смартфонів: працює як будильник, має благородну місію

Категорія:

"Або спи, або благодійствуй" – за задумом розробників, кожен зможе віддячити захисникам України, просто поспавши ще кілька хвилин. Мирний сон – велика цінність. Щоб українці краще це зрозуміли, створено новий соціальний додаток для мобільних телефонів. Його вже презентували у Києві. 

Wake up in peace. Тобто "Прокинься в мирі". Це безкоштовний додаток для мобільного телефону. Його вже можна завантажити. На перший погляд – звичайний будильник. Однак, із маленькою хитрістю. "Якщо я натисну його відключити – то нічого не буде. Якщо я потягну вниз – то у мене стане на 40 гривень менше… Гроші підуть на наш загальний рахунок. Це будуть тепловізори, прилади нічного бачення, машини, приціли… ", – показує роботу додатка керівник БФ "Повернись живим" Віталій Дейнега.

Гроші із карткового рахунку користувача підуть на рахунок благодійного фонду "Повернись живим", а далі – на потреби армії. У такий спосіб, за задумом розробників, кожен зможе віддячити захисникам.

 

Автор ідеї додатку Артем Карелін розповідає: "Я придумав сам інструмент – платну паузу будильника. Мені заробляти гроші цим не хотілося, тоді я знайшов оцей вихід, що можна платити за мирний сон. Надсилати таким чином гроші військовим… Щодня нагадує тобі, що ти проспав мирно, що ти маєш цінувати це, ти маєш віддячити. І це як проїзд за метро, наприклад. Ти не платиш якусь велику суму, ти потрошку, кожен день підтримуєш армію".

Скільки грошей відраховувати за паузу на будильнику користувач установлює у додатку сам. А от мелодія там за замовчуванням. Парадокс: будитиме "Колискова".

"Нам суто функціонально треба було створити пісню, яка би була би таким "анти-будильником". Щоб людина, прокинувшись, розуміла, що в неї є можливість спати далі, знаходитися далі в своїй комфортній зоні. Власне про це і пісня, що є люди які забезпечують нам наш мир, рівновагу і наші сни. Іноді в тилу про це забувають", – розшифровує задум автор пісні "Колискова", письменник Сергій Жадан.

Наші інтереси: 

Кожен підтримує українських вояків як може. Завдяки їх стійкості ми маємо можливість мирно жити.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Задум чудовий!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Задум чудовий!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!