Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Ставлення поляків до українських біженців погіршується. Які причини

Категорія:

За останній рік кожний четвертий поляк змінив своє ставлення до українців у Польщі на більш негативне. Але 56% поляків не змінили своє ставлення.

depositphotos47737317l.jpg

Фото: ua.depositphotos.com

Чому поляки змінюють ставлення до українських біженців пише yavp.pl.

Дослідження компанії Personal Service, які оприлюднили під час Економічного Форуму в польському місті Карпач показує, що найбільше поляків, які кажуть про погіршення свого ставлення до українців – це молоді поляки віком від 25 до 34 років (33%). По 30% припадає на вікову 18-24 роки та 35-44 років.

"56% поляків не змінили свого ставлення до українців за останній рік. З іншого боку, 26% респондентів визнають погіршення ставлення до українців", – йдеться у повідомленні.

Поступове зростання негативних настроїв простежується при порівнянні даних із дослідженням початку 2023 року. Тоді про негативне ставлення до українців заявляли 14% респондентів – на 4% більше, ніж у кінці 2022 року.

У новому опитуванні 17% учасників вказали своє негативне ставлення до українців.

Серед причин, чому поляки стали гірше ставитися до українських біженців, відзначили такі:

  •     мають високі вимоги до допомоги Польщі (67%);
  •     соціальна допомога громадянам України надто довго триває і її забагато (36%);
  •     страх, що Польща може бути втягнута у конфлікт із Росією за допомогу Україні (14%).

"Ситуація посилюється тим, що витрати, пов’язані з війною в Україні, припадають на час, коли поляки стикаються з шаленою інфляцією та зростанням платежів по кредитах. Це розчарування обертається зниженням готовності допомагати. Тим більше невідомо, коли закінчиться війна, а отже, як довго буде потреба підтримувати українців", – пояснюють фахівці.

Нагадаємо, 32-й Економічний форум в Карпачі, що на півдні Польщі, відбувся з 5 по 8 вересня 2023 року.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що так звані біженці за півтора року війни вже трохи набридли полякам. Поляків бентежить те, що багато українських біженців розмовляють в Польщі мовою свого ворога, від війни з яким вони втекли з України. Багато так званих біженців, які виїхали з України в Польщу, насправді просто скористалися ситуацією – дуже багатьом з них окупація не загрожувала, обстрілів і бомбардувань їхніх міст не було. Дуже багато "біженців" – з областей, що межують з Польщею. Тепер ці економічні біженці масово виїжджають із Польщі до Німеччини та інших країн.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи