Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 35
  • Переглядів: 37

Стартап Cyabra, що допомагає компаніям та урядам виявляти дезінформацію, планує вийти на біржу через SPAC

Категорія:

Світ:

Спецтема:

Раніше цього року до ради директорів компанії увійшов колишній директор ЦРУ та Державний секретар США Майк Помпео. До інвесторів Cyabra, заснованої у 2018 році, входить Фонд Пітера Тіля.

Cyabra, стартап з Тель-Авіва, який допомагає державним і приватним організаціям виявляти та боротися з кампаніями дезінформації та брехні, знаходячи фейкові акаунти в соціальних мережах, оголосив про плани злиття з компанією спеціального призначення (special purpose acquisition company – SPAC) Trailblazer Merger Corporation I та вихід на біржу Nasdaq, пише techcrunch.

Серед інвесторів Cyabra, заснованої у 2018 році, – такі компанії, як OurCrowd і Фонд Пітера Тіля, Harpoon Ventures, Alabaster, Accomplice, Red Shepherd Ventures, Summus Z, TAU Ventures і Capital Y Management.

Вартість транзакції Cyabra – 70 мільйонів доларів, і компанія очікує, що злиття буде завершено до кінця року.

Угоди SPAC, які були в тренді лише кілька років тому, стали досить рідкісними. Сьогодні, коли ви чуєте про них, це здебільшого тому, що компанії, які вийшли на біржу через SPAC, збанкрутували.

Нещодавно SEC (Securities and Exchange Commission) прийняла нові правила, які незабаром перетворять цей процес на щось більш схоже на традиційне IPO (Initial Public Offering). Проте, вочевидь, залишилися стартапи, які хочуть, щоб цей процес працював на них.

Cyabra каже, що за останні 12 місяців вона працювала з урядами 19 країн, допомагаючи їм захистити свої вибори. Серед її корпоративних клієнтів – Warner Media.

Warner є гарним прикладом того, як використовують Cyabra. Для виходу фільму «Диво-жінка 1984» у 2020 році компанія Warner використовувала Cyabra для виявлення фейкових профілів, які обговорювали фільм у соціальних мережах і які становили загрозу для репутації її бренду. Озброївшись цими знаннями, компанія могла повідомити про ці профілі та видалити їх. Водночас цей процес також дозволив компанії виявити справжніх інфлюенсерів і зосередити свої зусилля на них.

Ілон Маск також працював з Cyabra над аналізом активності ботів перед придбанням Twitter.

«Наша власна технологія, розроблена ветеранами ізраїльського командування спеціальних операцій (SOCOM), дозволяє нам використовувати складні алгоритми та передову аналітику даних, щоб визначити, коли автоматизовані боти використовуються для поширення брехні на платформах соціальних мереж, – сказав генеральний директор і співзасновник Cyabra Ден Брахмі. – Сьогодні корпоративні клієнти та уряди по всьому світу використовують наш продукт, щоб визначити, коли відбувається атака, надаючи їм інформацію, необхідну для пом'якшення або навіть запобігання будь-якої шкоди та захисту своїх громадян і брендів від дедалі витонченішого поширення дезінформації».

Раніше цього року до ради директорів компанії увійшов колишній директор ЦРУ та Державний секретар США Майк Помпео.

«Cyabra є важливим партнером у боротьбі з дезінформацією, – сказав Помпео у своїй заяві. – Її можливості у виявленні несправжніх акаунтів, неправдивих наративів та маніпулятивного контенту зі штучним інтелектом є життєво важливими для захисту демократії та забезпечення національної безпеки. Відданість Cyabra цим цілям робить їх важливим союзником у наших зусиллях із захисту від загроз для нашої країни».

Наші інтереси: 

Боротьба з фейками та дезінформацією стає бізнесом. Республіканська команда Дональда Трампа готується до виборів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи