Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США вперше за 45 років стали лідером з нафтовидобутку

У США продовжують зростати обсяги видобутку нафти. За попередніми підрахунками, вони перевершили показники Саудівської Аравії і Росії.

Штати стали світовим лідером з видобутку нафти вперше за 45 років. Про це повідомляє Адміністрація США з енергетичної інформації.

"У цьому році США, ймовірно, обійшли Росію і Саудівську Аравію, ставши найбільшим виробником сирої нафти в світі", - йдеться в повідомленні.

При цьому в США відзначили, що ці висновки ґрунтуються на попередніх підрахунках.

"Вперше за більш ніж два десятиліття в лютому видобуток сирої нафти в США перевищив її виробництво в Саудівській Аравії. У червні і серпні США обійшли РФ з видобутку сирої нафти вперше з лютого 1999 року ", - наголошується в документі.

Експерти Адміністрації з питань енергетичної інформації прогнозують, що США будуть видобувати більше нафти, ніж Саудівська Аравія і Росія, протягом цього і наступного років.
"Здешевлення нафти в середині 2014 го призвело до того, що американські виробники обмежили свої витрати і тимчасово зменшили видобуток нафти. Однак, після зростання цін на початку 2016, інвестиції та виробництво почали рости. При цьому РФ і Саудівська Аравія зберегли відносно стабільний рівень зростання видобутку нафти протягом останніх років ", - підсумували вони.

США були лідером світового видобутку нафти протягом більшої частини ХХ століття і до 1973 року, після чого поступилися спочатку СРСР, а потім і Саудівської Аравії.

Раніше очікувалося, що США зможе вийти в світові лідери з видобутку нафти у 2019 році.

Як повідомлялося, США вдруге в історії відкриють нафтовий запас. У період з 2018-го по 2025 вони мають намір продати 58 мільйонів барелів нафти зі своїх стратегічних запасів.
 

Наші інтереси: 

Своїми діями США стримують зростання цін на нафту.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи