Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 56
  • Переглядів: 63

США нададуть Україні пакет допомоги на 2 млрд доларів через новостворений спецфонд – Блінкен

Категорія:

Спецтема:

Гроші будуть вкладені у спецфонд – Defense Enterprise Fund, у якого буде три компоненти: першим напрямком буде допомога з придбанням того, що потребує Україна. Другим – інвестиції у військово-промисловий комплекс України, щоб ця галузь зміцнювалася й Україна могла виробляти більше зброї як для себе, так і для інших. Третім – фінансування купівлі зброї не лише у США, а й в інших партнерів.

24051602blinken.jpg

Держсекретар США Ентоні Блінкен. Скріншот відео виступу
Держсекретар США Ентоні Блінкен. Скріншот відео виступу

"Ми надамо додаткові два мільярди доларів іноземного військового фінансування для України", – заявив у Києві державний секретар США Ентоні Блінкен на спільній пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

"Кошти будуть направлені до першого подібного фонду – Defense Enterprise Fund, який складатиметься з трьох компонентів", – сказав Ентоні Блінкен.

За його словами, першим компонентом буде допомога з придбанням того, що негайно потребує Україна, другим – інвестиції у військово-промисловий комплекс України, третім – фінансування купівлі зброї не лише у США, а й інших партнерів.

Ентоні Блінкен наголосив, що для США важливо допомогти забезпечити стратегічний успіх України.

"Ми працюємо над тим, щоб Україна мала успіхи на полі бою зараз, захищаючись від російської агресії, щоб вона була спроможною стримувати й захищатися від подальших атак, і, головне, гарантувати право українського народу визначати своє майбутнє", – сказав він.

Ентоні Блінкен перебував з візитом в Україні 14-15 травня. Напередодні він заявив, що основний меседж його візиту в Україну полягає в тому, щоб запевнити, що Україна – не самотня в боротьбі з російською агресією, з нами – ціла глобальна коаліція країн, що прагнуть безпеки у світі.

Про це він сказав під час виступу в Київському політехнічному інституті 14 травня. Він підкреслив, що США залишаються з нашою країною від першого дня, і ця підтримка не похитнеться. Але Україна має подолати внутрішню корупцію, щоб не стати подібною на Росію.

Нагадаємо, що нещодавно президент США Джо Байден підписав указ про виділення допомоги Україні в розмірі 400 мільйонів доларів. За даними Міністерства оборони США, у пакет допомоги увійшли:

  • додаткові боєприпаси для ЗРК Patriot,
  • додаткові боєприпаси для ЗРК NASAMS,
  • ракети Stinger,
  • обладнання для інтеграції західних пускових установок, ракет і радарів з українськими системами,
  • додаткові HIMARS та боєприпаси,
  • артилерійські снаряди калібрів 155-мм та 105-мм.
Наші інтереси: 

Стежимо за політикою США щодо нашої війни, сподіваємося, що їхній план використати Україну та російсько-українську війну як інструмент президентської виборчої кампанії 2024 року принесе нарешті Україні необхідні засоби для розгрому ворога і переможного завершення війні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цікаво, як американці перехоплять оперативне управління Україною. Будуть зносити Зе-команду чи візьмуть її під контроль? Кажуть, що вже 70% бюджету України наповнюється Штатами і Євросоюзом.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цікаво, як американці перехоплять оперативне управління Україною. Будуть зносити Зе-команду чи візьмуть її під контроль? Кажуть, що вже 70% бюджету України наповнюється Штатами і Євросоюзом.

Все, що робиться з власної волі, – добро!