Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США готові надати Україні більше "Джавелінів"

У Сполучених Штатах заявили про готовність продовжувати постачання Україні сучасних протитанкових ракетних комплексів Javelin. Зараз сторони обговорюють умови нової угоди. Раніше Україна вже зверталась до США з проханням збільшити постачання Javelin. 
 

19081101.jpg

Ракетний комплекс Javelin / politeka.net

Штати готові на такий крок, сказав повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, передає "Укрінформ"

"Ми готові продати це озброєння Україні. Уряди наших країн наразі ведуть перемовини для узгодження умов", - сказав Тейлор.

Як повідомляв Укрінформ, раніше тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор повідомив, що Україна звернулася до США із запитом про продаж більшої кількості протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Про те, що Україна висловила зацікавленість в отриманні більшої кількості протитанкових ракетних комплексів Javelin у березні 2019 року повідомляв і спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin. 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

Що таке Javelin і чому вони потрібні Україні?

GM-148 Javelin – протитанковий американський ракетний комплекс третього покоління з автоматичним наведенням, який виробляють з 1996 року. Ціна одного "Джавеліна" з комплектом з 6 ракет може коштувати більше мільйона доларів. Також його можна використовувати проти бронетехніки, безпілотників та гвинтокрилів, нагадує 24 канал

Кремль до останнього був проти постачання цієї зброї Україні, оскільки це нібито призведе до дестабілізації на Донбасі. Однак у США запевнили, що ця зброя не призначена для війни на Сході, вона буде корисна лише при танковому наступі. 

Для України наявність цих комплексів важлива першочергово у разі можливого наступу Росії, яка має дуже сильну танкову армію.

Нагадаємо, шо сумарна технічна підтримка від Сполучених Штатів Америки становить 70% від загальної закордонної допомоги Україні.

Наші інтереси: 

США - найголовніший і найнадійніший союзник України, який продовжує підтримувати Україну.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи