Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США готові дати Києву дані про чиновників, замішаних у контрабанді

Категорія:

Департамент кримінальних розслідувань Служби внутрішніх доходів США готовий надати Державній фіскальній службі інформацію про українських чиновників, пов'язаних із контрабандою. Про це повідомила речниця ДФС Наталія Непряхіна у Facebook.

"Вони готові надавати Державній фіскальній службі оперативну інформацію щодо чиновників та посадових осіб України, а також афілійованих з ними компаній, які займаються контрабандою", – написала вона.

Речниця ДФС зазначила, що філії американського Департаменту кримінальних розслідувань працюють не лише в Америці, а й у Європі – Франкфурті та Лондоні, а також взаємодіють з Європолом, в Азії та Австралії, тож мають інформацію щодо незаконних оборудок компаній, афілійованих з різного рівня чиновниками і політиками.

Непряхіна наголосила, що цей орган незалежний і ефективний: у 80% розслідувань злочинці отримують вироки. 

"А ми у себе в країні поки говоримо про створення Служби фінрозслідувань, як і про необхідність криміналізації контрабанди. Більшість на словах – "за", як справа до голосування доходить – підтримка мінімальна", – додала вона.

Наші інтереси: 

Звільнитись від корупції за допомогою досвіду і зусиль США. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Що про всіх? Так це буде адміністративний колапс

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Нібито в Україні невідомо, ХТО займається контрабандою!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Тепер неможливо буде вдавати, що нічого не знають.

Щодо застосування американського антикорупційного досвіду, то в Україні може бути ухвалено аналог Закону Ріко (RICO – від англ. Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act).

Його назва дослівно перекладається як «Акт про організації, що знаходяться під впливом рекетирів і корупції». Це федеральний закон Сполучених Штатів. Він дозволяє притягнути до відповідальності керівників злочинного угруповання за вчинення злочинів, які вони «замовили» іншим людям або співучасниками яких вони були.

Таким чином, Закон закриває лазівку, що дозволяє комусь, хто, наприклад, організував «замовне» вбивство, уникнути судового розгляду, оскільки він фактично не здійснював злочин особисто.

Згідно з Законом RICO, людина, яка вчинила «принаймні два акти вимагання» зі списку 35 злочинів, може бути засуджена за здирництво. Особи, визнані винними у вимаганні, можуть бути оштрафовані на суму до 25 000 доларів США і засуджені до 20 років позбавлення волі за кожен акт вимагання.

Крім того, у злочинця конфіскують всі доходи, отримані нечесним шляхом і прибуток від бізнесу, отриманий через здирницькі схеми.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Україна - аванпост у війні проти Московії. Тому американці дають штурханці нашим вайлуватим службовцям, які часто не зацікавлені проявляти ініціятиву. Час працює не на нас, варто прискоритися.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Що про всіх? Так це буде адміністративний колапс

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це означатиме, що правлячий клас краще розумітиме, як працювати на благо України та її союзників. Менше буде безглуздих дискусій і саботажу.

Очевидно, йдеться не лише про контрабандистів, а про ВСІХ.

Володимир Самотий каже:
Що про всіх? Так це буде адміністративний колапс

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Чи готові США виконати норми своїх же законів,стосовно теперішніх і минулих високопосадовців України,котрі як щурі тягнуть із України все що можуть за кордон...

Вірю в те, що розумію.