Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США бачать системні воєнні злочини Росії в Україні

Категорія:

Росіяни систематично вбивають, катують і викрадають українців, що може вказувати на причетність високопосадовців до воєнних злочинів, заявила представник Держдепартаменту США з глобального кримінального правосуддя.

"З'являється все більше свідчень того, що російське вторгнення в Україну «супроводжувалося систематичними воєнними злочинами, скоєними в кожному регіоні, де дислоковані російські війська", – цитує посла з особливих доручень Бет Ван Шаак УНН, посилаючись на AFP.

Свідоцтва зі звільнених районів вказують на «навмисні, невиборчі та невідповідні» напади на громадянське населення, жорстоке поводження з цивільними особами та військовополоненими, насильницьке виселення чи фільтрацію українських громадян, включаючи дітей, до Росії, а також убивства, схожі на страти, повідомила вона журналістам.

«Коли ми спостерігаємо такі системні дії, у тому числі створення великої мережі фільтрації, дуже важко уявити, як ці злочини можуть бути скоєні без відповідальності, що доходить до всього ланцюжка інстанцій», – сказала вона.

Ван Шаак представляє Сполучені Штати у міжнародних органах, які розслідують воєнні злочини та інші злочини, і назвала поточну ситуацію «новим Нюрнберзьким моментом».

На брифінгу вона сказала, що напад Росії на Україну, який триває дев'ять місяців, викликав «безпрецедентний набір ініціатив із притягнення до відповідальності», в яких брали участь численні органи, а також Міжнародний кримінальний суд у Гаазі.

За її словами, органи координують розробку пріоритетів та підходів «з усіх доступних юрисдикційних підстав».

Ван Шаак відмовилася повідомити, чи може Путін бути притягнутий до відповідальності за воєнні злочини в Україні.

Наші інтереси: 

Вже очевидно, що Захід став на бік України й буде топити Росію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи