Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Спроба введення урядом Італії ще жорсткішого карантину напередодні Різдва викликала вибух

Категорія:

Парламент Італії «вибухнув» після спроби уряду ввести наджорсткий карантин (з правом поліції вторгатись до домівок з перевіркою наявності всіх мешканців вдома) і влаштував обструкцію прем’єр-міністру.

Поки ми всі зосередилися на зашкварах «нашого» зеленого непорозуміння та фальсифікації виборів у США – якійсь карколомні події відбуваються у сонячній Італії. Вчора, 4 грудня, в парламенті Італії депутати влаштували обструкцію прем’єр-міністру Джузеппе Конте (Giuseppe Conte) і його другому уряду (італ. Governo Conte II).

Гнів депутатів викликали дві обставини.

1. Після жорстких карантинних заходів, що діяли протягом листопада, уряд вводить ще жорсткіший карантин. Зараз в Італії заборонена робота кінотеатрів, театрів, спортивних залів, закриті всі курорти, сильно обмежена (майже заборонена) робота барів та ресторанів, практично знищується весь малий та середній бізнес. Вводиться безстрокова комендантська година, причому поліція отримує право перевіряти дотримання громадянами заборони на вихід з дому. Поліція робитиме рейди із вторгненням до домівок для перевірки наявності вдома всіх зареєстрованих мешканців.

2. Одночасно з жорстокими заходами проти пересічних італійців уряд дає повну свободу пересування «біженцям», які через територію Італії намагаються дістатись заможних Німеччини, Франції та Британії.

На цьому відео із парламенту чути, як деякі депутати кричать, щоб дали слово Джорджіі Мелоні  (Giorgia Meloni), співзасновниці  партії «Брати Італії» (Fratelli d'Italia). Вона є послідовним прихильником жорсткої боротьби проти нелегальної міграції й перетворення Італії на «прохідний двір» для «біженців», що прагнуть дістатись багатих країн Європи.

Проблема в тому, що в Італії зараз одночасно проштовхують тему зменшення кількості депутатів парламенту (ну просто, як наш Зеленський), введення наджорсткого карантину (практично постійної комендантської години, чи просто цифрового концтабору) і свободи пересування біженців. А ще проблема в тому, що зараз в Італії нема відповідної потужної політичної фігури, тому є велика небезпека, що відставка Джузеппе Конте приведе до влади ще гіршу особу.

Наші інтереси: 

Глобальна криза 2020 - небезпеки і можливості. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

в італії захопилися світоглядом дикунського народу

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

в італії захопилися світоглядом дикунського народу

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Після першого (весняного) локдауна в Італії в кінці жовтня знову ввели обмеження і навіть комендантську годину. Тоді одразу ж почалися масові протести.