Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Сором з лендлізом і чому МЗС України критикує Вікторію Спартц – Diaspora UA

Категорія:

Конгресвумен США українського походження Вікторія Спартц попросила у Байдена пояснень щодо Єрмака. Українська влада обурилася. Ба більше – МЗС звинуватило конгресвумен США  в російській пропаганді.

220710viktoriyaspartc.jpg

Вікторія Спартц (Victoria Spartz)
Вікторія Спартц (Victoria Spartz), нар. 1 жовтня 1978, місто Носівка, Чернігівщина) – політик США, член Палати представників від 5-го округу Індіани

Вікторія Спартц 8 липня звернулася до президента США Джо Байдена з проханням перевірити "російські зв’язки" глави Офісу президента України Андрія Єрмака.

Конгресвумен також згадує в листі, що Єрмак призначив своїм заступником з питань правоохоронної діяльності Олега Татарова, і він "понад рік затримує призначення незалежного антикорупційного прокурора, через що Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро не функціонують".

"Тоді як президент Зеленський тяжко працює для створення союзів із Заходом і нашою країною, на нас лежить відповідальність повідомити йому, якщо ми маємо занепокоєння щодо ключових людей у його оточенні. Це також наш обов'язок перед сміливими українськими солдатами й сильним українським народом, який бореться за свободу й міжнародний порядок для нас усіх", – підсумовує Спартц.

Речник МЗС України оприлюднив у Facebook різку відповідь:

"Радимо пані Спартц полишити спроби заробити собі додатковий політичний капітал на безпідставних спекуляціях довкола теми війни в нашій країні та горі українців. Особливо цинічними є маніпуляції про Україну та її керівництво від конгресвумен українського походження".

Речник МЗС також закликав Спартц "припинити підривати наявні механізми надання США військової допомоги для України".

Богдан Боровець з Diaspora UA пояснив, що ж такого зробила Вікторія Спартц.

Ще у березні вона запідозрила, що допомога від США потрапляє в Україну не в повному обсязі та з великою затримкою. Вікторія тоді поїхала до Польщі, щоб розібратися в ситуації. Вона тоді побачила, що допомога зупиняється в Польщі. Тоді вона на одному з найбільших медійних каналів США повідомила, що допомога не доходить до України. Але причини вона не могла знайти.

В Україну потрапило тільки 2% американської допомоги. Отже, у своєму листі Байдену Вікторія Спартц попросила Байдена посилити рівень і швидкість військової допомоги. Також 8 липня вона дала інтерв'ю на каналі Fox, у якому закликала американський істеблішмент створити таку систему, яка б дозволила у реальному часі доставляти військову допомогу Україні, а не затримувати її. Вона також запропонувала аудит військової допомоги.

Слухайте далі про Американський ленд-ліз, підписаний 2 місяці тому, який досі не працює. А також далі буде йтися про зброю, яку адміністрація Байдена віддала талібам замість України.

Що відбувається? Відповідь у дослідженні: Війна в Україні як елемент піар-кампанії корпоративних психопатів

Наші інтереси: 

Зрозуміти справжні наміри нинішньої адміністрації США. Ми ж знаємо, чому вона затримує зброю. Дадуть у вересні, ближче до американських виборів, що мають відбутися 8 листопада.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ленд-лізу не буде. Допомога від США відбуватиметься без ленд-лізу – будуть щораз більші транші, ініційовані Байденом. Це тому, що закон про ленд-ліз був ініційований республіканцями. Тому про нього з Білого дому не буде жодного слова.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ленд-лізу не буде. Допомога від США відбуватиметься без ленд-лізу – будуть щораз більші транші, ініційовані Байденом. Це тому, що закон про ленд-ліз був ініційований республіканцями. Тому про нього з Білого дому не буде жодного слова.

Все, що робиться з власної волі, – добро!