Зображення користувача Віктор Макаренко.
Віктор Макаренко
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сон і активність – другий пункт програми «П’ять вигод» – це удвічі більше балів! (відео)

Продовжуємо проводити самооцінку виконання програми «П’ять вигод». Другий пункт називається «Сон і активність». Подібно до пункту «Їжа і вода», він також складається з трьох етапів – початок, середина і завершення.

Радіймо, друзі!

Продовжуємо проводити самооцінку виконання програми «П’ять вигод». Минулого разу ми досліджувати опанування першого пункту – «Їжа і вода», тож переходимо далі.

Другий пункт називається «Сон і активність». Подібно до пункту «Їжа і вода», він також складається з трьох етапів – початок, середина і завершення.

Оскільки другий пункт має вагу «2», то за кожний етап нараховуємо собі удвічі більше балів, тобто 2, 4 або 6.

Поговоримо про зміст кожного з трьох етапів.

Перший етап: відмовився від звички засинати після двадцять другої години. Після двадцять першої години (тобто після настання «ночі») вже готуюся до сну. За це зараховую собі 2 бали.

Другий етап: виробляю звичку не вживати їжу після шостої вечора, прокидатися о шостій ранку і протягом дня проходити щонайменше 5 кілометрів (тобто забезпечувати достатню фізичну активність). Другий пункт програми виконано на 4 бали.

Третій етап: маю настільки впорядковане життя, що звично засинаю до двадцять другої години, без будильника прокидаюсь до шостої ранку і отримую задоволення від щоденних піших прогулянок, бігу, спеціальних вправ та іншої активності. Програмний компонент “Сон і активність» виконано! Тому записую собі максимальну оцінку, тобто 6 балів.

Яку вигоду отримую?

  • Здійснюю якісне і абсолютно безкоштовне самовідновлення організму, його очищення і омолодження.
  • Оздоровлюю психіку. Під час якісного сну впорядковую здобуті протягом дня знання і враження, звільняюсь від негативних емоцій та іншого інформаційного сміття, отримую натхнення для творчості.
  • Отримую задоволення. Вночі маю гарні сни, удень – інтелектуальну та фізичну активність.
  • Скидаю зайву вагу, виробляю стрункість, бадьорість і красу.
  • Посилюю імунітет і загальну витривалість.

А чи знаєте таке: якщо з шостої вечора до сьомої години ранку, тобто протягом тринадцяти годин, нічого не їсти, то різко активується механізм клітинного оновлення, описаний науково як автофагія.

Його сенс в тому, що наші клітини можуть автоматично позбуватися відходів власної життєдіяльності і своїх зіпсованих складників, тобто фактично вони ремонтують себе.

Також клітини знищують чужорідні віруси й бактерії, які потрапили із-зовні.  Утилізуючи внутрішнє «сміття», клітини отримують додаткове джерело живлення. Крім того, клітини перебудовують себе: розкладають те, що вже виконало потрібну функцію, і будують актуальніші органоїди.

До речі, за відкриття автофагії японський клітинний біолог Йосінорі Осумі у 2016 році став лауреатом Нобелівської премії.

Радіймо!

Далі буде.

Наші інтереси: 

Рух в активне довголіття

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Богдан Бень.
0
Ще не підтримано

Чудове відео! Матеріал само-собою корисний і добре відібраний. Картинки додають натхнення. Але крім всього ще й дуже сподобалася музика, підібрана на фоні!

Коментарі

Зображення користувача Богдан Бень.
0
Ще не підтримано

Чудове відео! Матеріал само-собою корисний і добре відібраний. Картинки додають натхнення. Але крім всього ще й дуже сподобалася музика, підібрана на фоні!

Зображення користувача Анатолій Творець.
0
Ще не підтримано

Написане перегукується з тезами, що висловлені в книзі "Магія Ранку"

В мудрості - сила