Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Штат Техас забороняє приватним роботодавцям вимагати вакцинації своїх працівників від COVID-19

10 листопада губернатор Грег Ебботт (Республіканська партія Техасу) підписав законопроект, який забороняє приватним працедавцям вимагати щеплення від COVID-19. Будь-який працедавець, викритий у тому, що карає своїх працівників за відсутність щеплень від коронавірусу, тепер може бути оштрафований на 50 тисяч доларів США.

Початковий автор сенатського законопроекту №7, сенатор штату Мейз Міддлтон, розробив законопроект, який передбачав штраф у розмірі 10 тисяч доларів США, але Палата представників Техасу підвищила суму штрафу, пише Washington Examiner.

Цей закон поширюватиметься на неоплачуваних працівників, а також на лікарські кабінети та медичні клініки. За законом, роботодавцям дозволяється вимагати від невакцинованих працівників носити маски або вживати інших захисних заходів.

Міддлтон назвала цей закон "найсильнішою забороною на обов'язкове щеплення від COVID в країні" невдовзі після того, як він був ухвалений Сенатом у своєму дописі на X, платформі соціальних мереж, яка раніше називалася Twitter.

"Я дякую сенатору Міддлтону і депутату Джеффу Лічу за їх лідерство в захисті особистих свобод техасців", – написав Ебботт в той час, коли законопроекту №7 пройшов обидві палати.

Цього тижня завершується останній тиждень законодавчої сесії в Техасі. Інші прийняті закони призвели до збільшення фінансування державних шкіл та їхніх вчителів, а також до операції Lonestar, яка є ініціативою штату щодо посилення безпеки кордонів.

Загалом Техас отримав до травня 2023 року понад 80 мільйонів доз вакцини проти COVID-19. Тоді центри з контролю та профілактики захворювань припинили відстежувати дози, отримані кожним штатом. Це означає, що близько 64% населення було повністю вакциновано.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що про безумну ковідовакцинацію воліють забути.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи