Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Щоденні півгодинні розтяжки дозволяють літнім людям зберігати фізичне здоров’я, – американські фахівці

Спецтема:

Американські вчені з Університету штату Флорида представили дані про те, що ефективно допомагає зберігати фізичну рухливість в літньому віці, знижуючи при цьому ризик отримання травми. Запропонований дослідниками метод досить простий – потрібно регулярно виконувати вправи на розтягування м’язів.

Щоденні півгодинні розтяжки дозволяють літнім людям зберігати фізичне здоров’я, заявили фахівці з США. Перш ніж зробити такий висновок, вчені здійснили серію експериментів на щурах.

В ході проекту п’ять разів на тиждень тваринам проводилися півгодинні сеанси розтяжки м’язів. Впливу піддавалася одна гомілка, друга залишалася незайманою. Перевіривши стан тварин через чотири тижні, вчені виявили: у лапах, на яких виконувалася розтяжка, значно покращилися показники артерій у нижній частині порівняно з лапами, на яких гомілку не розтягувалася. За словами дослідників, сеанси розтягування посприяли збільшення кількості капілярів у м’язах.

Отримані дані вчені прокоментували у відношенні до людського організму. Вони переконані, що позитивний ефект від вправи на розтяжку може принести багато користі в літньому віці.

Зокрема, за словами авторів роботи, нескладні вправи на розтяжку можуть стати хорошим засобом боротьби з хворобою периферичних артерій, при якій виникають порушення кровообігу кінцівок, зменшують їх функціональність і підвищує тим самим ризик травмуватися.

«Щоденна нетривала розтяжка може виявитися дуже корисною для людей похилого віку з порушенням роботи нижніх кінцівок, особливо в тих випадках, коли ходьба викликає труднощі, і мобільність людини вже істотно знижена», – констатували фахівці.

Наші інтереси: 

Наше здоров'я в наших руках.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи