Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Що Зеленський відповів «The Washington Post» і чому його про це запитали?

Категорія:

Схоже, що вчора тільки ледачий не прокоментував скандальне інтерв’ю Володимира Зеленського, опубліковане 16 серпня у «The Washington Post». Я хочу звернути увагу на один аспект, який чомусь не помітили, а може й свідомо замовчали провідні українські журналісти та блогери.

220818zelensky1.jpg

Президент України Володимир Зеленський відповідає на запитання
Президент України Володимир Зеленський відповідає на запитання

Обговорювалося питання, що США та західні союзники попереджали Зеленського про підготовку російського вторгнення, але він не попередив українців про це. І країна виявилася неготовою. Всі журналісти та блогери звертають увагу на те, що Зеленський відповідав невдало. «Якби ми це повідомили — а цього хотіли деякі люди, яких я не буду називати, — тоді я б втрачав 7 мільярдів доларів на місяць, починаючи з жовтня минулого року, і в той момент, коли росіяни напали, вони б нас захопили за три дні».

Взагалі, у «The Washington Post» опубліковано поки що тільки частина інтерв’ю Володимира Зеленського і сказано, що повне інтерв’ю буде опубліковано пізніше. Наші українські аналітики звертають увагу на те, що Зеленський дав дуже дурну відповідь. Але я не чув, щоб хоч хтось запитав: А чому Зеленському поставили ці запитання про те, що він не попередив Україну про імовірне вторгнення і не підготував країну до цього? Це ж такі запитання, що будь-яка його відповідь працюватиме проти його іміджу. І чому насамперед опублікована саме ця частина інтерв’ю?

Треба зауважити, що «The Washington Post» уважно стежить за російсько-українською війною. На сайті газети є спеціальний розділ «Війна в Україні», і кожен день там з’являються нові матеріали, а також публікуються листи читачів, де обговорюються різні аспекти цієї війни.

То чому ця газета, яка з симпатією ставиться до героїчної боротьби України за свободу – раптом публікує матеріал, що б’є по іміджу Президента України?

У мене є пояснення. Пам’ятаєте, місяць тому я казав, що у серпні почнеться перший етап розчищення українського корупційного гадючника? А кілька днів тому я написав, що цей етап почався з інформаційної підготовки.

То що ж ми бачимо. Спочатку Томас Фрідман повідомляє, що саме Україна є зараз пріоритетом для США. Але при тому «між Білим домом і Президентом України Володимиром Зеленським існує глибока недовіра – значно більша, ніж повідомлялося.» Як каже Фрідман: «Ми не хочемо надто пильно заглядати під капот у Києві, боячись, яку корупцію чи витівки ми можемо побачити, коли ми стільки туди вклали».

Тепер «The Washington Post» публікує саме таке інтерв’ю з Зеленським, яке псує його імідж державного діяча.

Можете не сумніватися, що зараз в різних американських виданнях пройде серія публікацій, де будуть розповідати про корупцію у вищих ешелонах влади України, де розповідатимуть про крадіжки переданої зброї та гуманітарної допомоги. Регулярно згадуватимуть Єрмака, Коломойського тощо. Але при тому акценти будуть розставлені так, щоб відокремити «погане оточення Президента» від України й від українського народу. Буде наголошуватися на необхідності допомагати Україні у війні та на необхідності допомогти українському народу позбутися корупціонерів.

Напевно ви чули відому фразу «Він сучий син, проте це наш сучий син!». За легендою, це Франклін Рузвельт сказав про диктатора Нікарагуа Анастасіо Самоса, хоча історики не знаходять цьому підтверджень. Так ось, ще зовсім недавно в американського істеблішменту було дуже позитивне ставлення до Зеленського, тому що він був обличчям українського народу. Зараз ставлення змінюється. До нього зараз починають ставитися як до «нашого сучого сина», тому що він зараз є Президентом України, ставлення до якої продовжує залишатися дуже позитивним. Точніше, таке ставлення не стільки до самого Зеленського, скільки до його оточення. Тому з його оточенням поки що співпрацюють, але при кожній можливості співпрацюватимуть напряму з ЗСУ, з українськими волонтерами, з опозицією. Все робитиметься для того, щоб допомагати Україні, але по можливості відсунути осторонь владних корупціонерів.

Як я вже сказав, це тільки перший початковий етап розчищення корупційного гадючника. Наступний етап почнеться взимку. Але це вже інша історія.

Наші інтереси: 

Американське та українське суспільство м’яко інформують про великі негаразди «нагорі» в Україні та готують до боротьби з корупцією.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Спроба розчистити владну верхівку через Вікторію Спарц зазнала невдачі. Те ж саме буде і надалі поки Зе буде президентом, бо він своїх не здасть ніколи. Ніхто людині більше зла не робить ніж вона сама собі. Це стосується українського народу.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Спроба розчистити владну верхівку через Вікторію Спарц зазнала невдачі. Те ж саме буде і надалі поки Зе буде президентом, бо він своїх не здасть ніколи. Ніхто людині більше зла не робить ніж вона сама собі. Це стосується українського народу.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Якщо поглянути ширше, то мета цієї статті в "Вашингтон пост" полягає не лише в тому, щоб натиснути на Зеленського, а й у тому, щоб приховати факт змови "Байден-Путін". Організатори стратегічної комунікаційної кампанії "Конгрес-22" вважають, що чим більше звинуватять Зеленського, тим менше буде підозр до них самих. Але це не обов'язково спрацює, адже Зеленський також буде виправдовуватися. І він це вже почав робити, адже розповів, що Бернс приїхав до Києва не для того, щоб допомогти Україні, а щоб спонукати Зеленського втекти з України й залишити її без верховного головнокомандувача.   
Все відбувається так, як описано у статті «Війна в Україні як елемент піар-кампанії корпоративних психопатів».

Все, що робиться з власної волі, – добро!