Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Що вирощують у теплицях

Рослини, вирощені в теплицях, дають набагато більший врожай, ніж аналогічні культури висаджені просто неба.

Все завдяки тому, що у парнику можливо продовжити вегетаційний період і одночасно отримати плоди з надзвичайно теплолюбних рослин навіть у наших кліматичних умовах. Найкращим варіантом для вирощування стане теплиця з полікарбонату, яку можна придбати у Сотекс Трейд.

Обмірковуючи, які овочі вирощувати в теплиці, перш за все, слід врахувати власні потреби. Зазвичай найбільш популярними парниковими культурами є так звані ярі рослини, або ранні овочі і фрукти. В цей список входять редька, салат, петрушка, цибуля, кольрабі, редька, рукола, порей та інші.

Висівати ці культури у неопалювану теплиці слід в кінці лютого або на початку березня. У разі дуже несприятливих погодних умов може бути застосований додатковий захист, наприклад у вигляді агротекстилю. Варто підкреслити, що більшість цих видів прекрасно справляються з холодом, тому такого захисту як теплиця їм має повністю вистачити.

Що стосується теплолюбних рослин, то найбільш популярним літнім парниковим овочем являється помідор.

Ці овочі люблять не тільки сонце і тепло, але і досить стабільні умови. Їм шкодять різкі перепади температури, наприклад вночі, які, зрештою, трапляються в нашому кліматичному поясі. На їх ріст також негативно впливають сильні дощі ― мокре листя стає живильним середовищем для розвитку грибкових захворювань, що може сприяти повному знищенню посівів. У теплиці помідори не піддаються таким негативним для виду явищам. Правильний догляд за ними полягає в періодичному провітрюванні парника та акуратному поливі ― важливо, щоб вода не потрапляла на листя. Також добре додати трохи добрив, звичайно натуральних.

Іншим теплолюбним видом, який часто вирощують в парниках, є огірки. Якщо в одній теплиці вирощують і огірки, і помідори, то останні повинні бути ближче до дверей, щоб забезпечити їм кращий приплив свіжого повітря. Огірки люблять навіть більш високу температуру і вищу вологість повітря, ніж помідори.

Однак потрібно подбати про те, щоб на листках не збиралася роса, оскільки це може спричинити осідання спор шкідливих грибків. Огірки вимагають регулярного поливу, і їх необхідно підсипати природними добривами.

Що стосується зелені та пряних трав, то, в принципі, будь-яка культура повинна дати хороший урожай. Безумовно, варто зробити ставку на ароматний та смачний базилік.

Для любителів піци та середземноморських страв чудово підходить також орегано. Кухонний набір трав неодмінно повинен включати майоран, шавлію, коріандр, чебрець або м’яту.

Садова теплиця навіть дозволяє вирощувати лимонник, для якого потрібні дійсно високі температури і сонце. Варто зазначити, що трави в горщиках, вкритих агротекстилем, будуть навіть рости взимку в неопалюваній теплиці.

Теплиця з полікарбонату дозволяє успішно вирощувати різні види овочів, фруктів, трав та тепличних квітів без особливих зусиль. Варто лише обрати сорти рослин, які Вам до вподоби і почати підготовку до сезону вже зараз.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи