Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 208
  • Переглядів: 220

Що розумніша людина, то менше вона залежить від зовнішніх зв'язків

Категорія:

Геніальних та визначних людей не цікавлять церемонії, премії, червоні килимові доріжки та фотосесії для преси, бо відривають від справді захопливих речей.

240115shchastya-2.jpg

Радіймо!
Радіймо!

Ми підтримуємо зв'язки, посміхаємося сусідам, кличемо на свята рідню, робимо візити у відповідь. І лише після 40 років можемо без страху відмовитися від марного спілкування.

Фахівці дійшли цікавого висновку: що вищий духовний розвиток людини, то менше вона залежить від зовнішніх зв'язків. Тобто ситуація, коли від неї відвернувся цілий світ, а вона і вухом не повела – не про сильну особистість, а про розумну людину.

По-перше, що людина розумніша, то складніше їй підібрати співрозмовника свого рівня. Одна цікава дискусія – це ще не дружба.

По-друге, що розумніша людина, то її внутрішній світ багатший і складніший, ніж зовнішній. Усамітнення заспокоює і приводить думки до ладу, а особи, імена, розмови, плітки, пересуди – стомлюють і дратують.

Геніальні та визначні люди терпіти не могли церемонії, премії, червоні килимові доріжки та фотосесії для преси. Вони прагнули якнайшвидше повернутися до своєї лабораторії, кабінету, студії, щоб продовжувати займатися справою, а не трясти повітря вібраціями слів.

Джерело: Ukr.media

Наші інтереси: 

Розуміти, що насправді нам потрібно, а що ми робимо з почуття провини або звички. Навчитися ігнорувати настанову батьків "що люди подумають" або "щоб було, як в людей" і зрозуміти, що наше життя – це наше життя, ми можемо його прожити так, як ми хочемо, а не так, як хочуть наші батьки, родичі абихто. Поки не пізно. Щоб потім не шкодувати, що витратили своє життя на тих, хто вас не цінував, хто вас використовував тощо. Розуміємо, що в різні періоди життя нас оточують різні люди. Життя змінюється, ми змінюємося, тож ми не зобов'язані продовжувати дружити з людьми попереднього періоду нашого життя, якщо ми цього не хочемо або не відчуваємо резонансу та потреби. Часто буває так, що ніхто тобі не потрібен, тобі добре з собою. І цього не потрібно боятися.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Годжуся. І все ж, коли людина вже досягла «пізнання себе», відчула, свої потреби триєдиного розвитку, прагне зустрічати «собі подібних». Людина же - соціяльна істота, а не Робінзон.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
0
Ще не підтримано

Навіть, якщо це чоловік чи дружина?

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Годжуся. І все ж, коли людина вже досягла «пізнання себе», відчула, свої потреби триєдиного розвитку, прагне зустрічати «собі подібних». Людина же - соціяльна істота, а не Робінзон.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Юр Цікавий.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Мабуть йдеться не про розрив зв'язків, радше про спокійне ставлення до їх відсутності. Ніколи не любив зайвого спілкування. Іноді будь яке спілкування виглядає зайвим. Хоча мабуть таки іноді.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, саме так!