Зображення користувача Андрій Гарас.
Андрій Гарас
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Що більше фальшивих звинувачень проти Трампа, то вище його рейтинг і щедріше фінансування його виборчої кампанії

Категорія:

Спецтема:

Колишній президент Дональд Трамп заявляє, що його рейтинг на виборах зріс, а збір коштів «зашкалює» після того, як йому висунули звинувачення за 37 пунктами, пов'язаними з його роботою з секретними документами.

11230612-trump-reytung-zrostae.jpg

 Дональд Трамп виступає з промовою під час з'їзду Республіканської партії штату Джорджія
Колишній президент Дональд Трамп виступає з промовою під час з'їзду Республіканської партії штату Джорджія в конференц-центрі Колумбуса в Колумбусі, штат Джорджія, 10 червня 2023 року. (Anna Moneymaker/Getty Images)

Трамп заявив 8 червня, що його адвокати були поінформовані про обвинувальний висновок спеціального радника Мін'юсту Джека Сміта у зв'язку з розслідуванням щодо поводження з секретними документами, дізнаємося зі статті на The Epoch Times. Трамп став першим в історії колишнім президентом США, проти якого порушено кримінальну справу на федеральному рівні. Ця заява з'явилася після того, як минулого року ФБР провело рейд у маєтку Трампа в Мар-а-Лаго, під час якого нібито було виявлено кілька секретних документів, що перебували у розпорядженні президента. Під час мітингу в Атланті 10 червня Трамп відповів на звинувачення, заявивши, що вони були сфабриковані Міністерством юстиції президента Джо Байдена, щоб націлитися на нього.

«Безглузде і безпідставне звинувачення проти мене з боку озброєного адміністрацією департаменту несправедливості увійде в історію як одне з найжахливіших зловживань владою в історії нашої країни», – сказав Трамп. «Багато людей говорили – навіть демократи говорили про це – що це жорстоке переслідування є пародією на правосуддя. Ви бачите, як Джо Байден... намагається ув'язнити свого провідного політичного опонента, який значно випереджає його в опитуваннях, так само, як це робиться в сталінській Росії чи комуністичному Китаї, нічим не відрізняючись».

«Що стосується цього жарту з обвинувальним актом, то це жахлива річ. Це жахлива річ для цієї країни», – сказав Трамп. «Єдине, що в цьому є хорошого це те, що даний факт підняв мої показники в опитуваннях. Можете в це повірити?»

Він додав: «І хтось сказав, що збір коштів зашкалює, хоча це менш важливо. Але я скажу вам, що це дійсно підняло нас до небес. Ми дійсно перемагаємо. Ми перемагаємо всіх – ми побиваємо і республіканців, і Джо Байдена. Ось чому вони це роблять. Якби мене не було, то не було б ніякого полювання на відьом, не було б ніяких звинувачень».

Цифри опитування

Пізніше Трамп обговорив конкретні опитування, які показують, що він лідирує з великим відривом. «Ми лідируємо на 34 пункти, Трамп має 56, ДеСантіс [губернатор Флориди] – 22, Пенс – сім, Хейлі – три. В опитуванні Clarity Campaign Poll – я не знаю цього опитування, але воно мені подобається – ми випереджаємо на 56 пунктів: Трамп – на 69, ДеСантіс – на 13, Пенс – на шість. Пенс знизився після цього списку», – зазначив Трамп. «Він хороша людина. Але він намагається стати неприємним. Тож, можливо, нам доведеться боротися по-іншому».

«І опитування Емерсона в Айові», – продовжив він, посилаючись на результати в ключовому штаті Айова, де відбулися перші вибори в цьому циклі. «Згідно з опитуванням Емерсона в Айові, ми лідируємо на 42 пункти, а Трамп має 62 відсотки. І ми значно випереджаємо нечесного Джо Байдена, найбільш нечесного президента нашої країни».

«В опитуванні Фабріціо Свінга в штатах Арізона, Джорджія, Мічиган, Пенсильванія, Вісконсин, ми маємо майже 50%, випереджаючи Байдена на п'ять відсотків. В опитуванні ABC Washington Post я випереджаю Байдена на сім пунктів. А нове опитування Інституту демократії показує, що я єдиний кандидат, який випереджає Байдена. ДеСантіс програє йому з великим відривом», – додав Трамп.

Нерівноправне відношення

Трамп відзначив лицемірство в тому, як з ним поводилися з приводу його секретних документів, порівняно з тим, як поводилися з президентом Джо Байденом і колишнім держсекретарем Гілларі Клінтон. Як і Трамп, Байден зіткнувся зі звинуваченнями в неналежному поводженні з секретними документами, вилученими з Білого дому. «У Байдена 1850 коробок [секретних документів]. У нього є коробки в Чайнатауні, округ Колумбія», – сказав Трамп. «У нього коробки всюди. Він не знає, що з ним робити…». Також Трамп зазначив, що Клінтон, його суперницю на президентських виборах 2016 року, звинуватили у знищенні ноутбука з секретними державними таємницями, щоб уникнути виконання повістки Конгресу. «Наші правоохоронні органи озброєні на рівні, якого ніколи раніше не бачили», – заявив Трамп.

Після оголошення 37 федеральних звинувачень проти Трампа, пов'язаних з його роботою з секретними документами, кілька його суперників по Республіканській партії опинилися в ситуації, коли їм доводиться захищати свою головну перешкоду на шляху до президентської номінації. Підприємець Вівек Рамасвамі заявив, що це продемонструвало «два рівні правосуддя: один для Трампа щодо зберігання урядових документів, інший – для Байдена».

Сенатор Тім Скотт (Республіканська партія) також засудив те, що він назвав «озброєнням Міністерства юстиції проти колишнього президента». Багато спостерігачів вважають, що стратегія Скотта полягатиме в тому, щоб завоювати ключову лінію підтримки в його рідному штаті Південна Кароліна, де відбудуться треті праймеріз цього сезону, перш ніж прийняти позицію візаві остаточного номінанта. Колишня губернаторка Південної Кароліни Ніккі Гейлі, яка неодноразово публічно конфліктувала з Трампом, назвала це прикладом «прокурорського свавілля, подвійних стандартів і політики вендети».

Трамп є беззаперечним лідером у боротьбі за номінацію.

Його головний суперник, ДеСантіс, навіть вніс свою лепту, пообіцявши в разі обрання переслідувати міністерство юстиції за звинуваченнями. «Озброєння федеральних правоохоронних органів становить смертельну загрозу для вільного суспільства», – сказав ДеСантіс. «Протягом багатьох років ми були свідками упередженого застосування закону залежно від політичної приналежності».

Наші інтереси: 

Усвідомлювати, що психопати – противники людей – не можуть діяти чесно і вдаються до будь-яких дій, лиш би задовольнити власний інстинкт домінування. Для цього вони застосовують відверто облудні схеми, але їм не соромно, адже вони не знають, що таке сором.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи