Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Щаслива Вінниця і незадоволений схід – результати масштабного дослідження

Світ:

У Сіверськодонецьку і Маріуполі любителів Росії – близько 50%, а більшість жителів України впевнені, що країна рухається в неправильному напрямку. Відсоток незадоволених суттєво збільшився з осені 2019 року, коли курс країни схвалювали понад 50% українців.

21092104.jpg

Фото: depositphotos.com

В оцінці ситуації в країні, в ставленні до зовнішньої політики та до сусідніх країн простежується явний регіональний поділ по умовній лінії схід–захід. Якщо в Тернополі, Ужгороді, Львові курс країни схвалюють близько 39%, то в Херсоні, Одесі, Маріуполі – 20%. Найгірші настрої у Сіверськодонецьку (нинішнім курсом країни тут задоволений всього один з шести опитаних).

Приблизно так само поділяються думки з приводу перспектив вступу в НАТО. У Львові, Тернополі, Івано-Франківську євроатлантичну інтеграцію підтримали 80%, у Вінниці та Києві – приблизно 60%, в Одесі та Харкові – близько 30%. Найменше цю ідею підтримують в Маріуполі й Сіверськодонецьку – 17-18%.

Очікувано дзеркальна ситуація щодо ставлення українців до Росії. У Сіверськодонецьку і Маріуполі любителів цієї країни близько 50%, в Харкові й Одесі – 40%, в Києві, Житомирі – 15%. Найменше таких знайшлося в містах західної частини України.

Жителі заходу і центру України задоволені справами у своїх містах більше, ніж у південних і східних регіонах. У Вінниці, Чернігові, Хмельницькому три чверті городян задоволені розвитком їхніх міст, а в Херсоні, Чернівцях, Сіверськодонецьку задоволених тільки 30%. Найгірші показники в Полтаві – всього 24%. 

Судячи з опитування, Вінниця – українське «місто щастя». З усіх перерахованих позицій місто показало або недосяжно високий рівень підтримки й схвалення, або знаходиться в трійці лідерів.

Більш ніж половина городян позитивно оцінюють роботу транспорту, спортивних і медичних установ, центрів адміністративних послуг, дитячих садків, шкіл та вищих навчальних закладів, магазинів і ринків. Вінничани позитивно оцінюють стан доріг, тротуарів, дворів, парків і скверів, вивезення сміття, газопостачання та каналізацію, освітлення вулиць.

Найбільш високо в порівнянні з іншими містами у Вінниці оцінюють стан екології та соціальний захист. Більшість ставить «плюсик» роботі ОДА, обласної ради, міської ради, виконкому та міського голови. У Вінниці найвищий рівень підтримки Української армії та Національної гвардії.

Однозначно красивим вважають своє місто 86% вінничан, негарним – всього три відсотки. Для розуміння ситуації відзначимо, що «однозначно красивим» своє місто вважає лише половина жителів Києва.

Джерело: Сьоме поглиблене дослідження у сфері місцевого самоврядування в Україні

Наші інтереси: 

Соціологічне дослідження.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, є якійсь об'єктивні критерії цього? І, що вони показують щодо Вінниці? Чи, то вінничани такі особливі люди?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, є якійсь об'єктивні критерії цього? І, що вони показують щодо Вінниці? Чи, то вінничани такі особливі люди?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Цього року у травні я їздила на екскурсію до Вінниці. Місто мені дуже сподобалося. Але це - моя суб'єктивна оцінка. У статті я посилаюся на соціологічне дослідження. Подивіться, якщо маєте час і бажання.