Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Санкції з чиновників режиму Януковича знімуть, бо Київ не висунув звинувачення проти них

Спецтема:

The Wall Street Journal про втому ЄС через корупцію в Україні та ГПУ, низький рейтинг голови уряду України Арсенія Яценюка на тлі звинувачень у корупції, а також зростання незадоволення президентом України Петром Порошенком.

Скандали в українській верхівці та бездіяльність прокуратури у питанні боротьби із корупцією і притягненні до відповідальності представників колишнього режиму, раніше звинувачених у зловживанні владою, призводять до розчарування деяких європейських чиновників в Україні. Про це американському виданню The Wall Street Journal анонімно розповіли західні високопосадовці, які займаються Україною.

Матеріал під назвою «Києву важко дається боротьба із загальною корупцією», який вийшов 1 січня, звертає увагу не те, що українська влада не доклала зусиль для того, щоб притягнути до відповідальності тих представників режиму Януковича, які після його втечі з країни, залишились в Україні.

«Через те, що Київ не висунув проти них кримінальних звинувачень, посадовці ЄС заявили, що санкції проти відповідних осіб можуть бути зняті вже навесні», - пише видання.

У розмові із The Wall Street Journal ряд західних чиновників розповіли про окремі негативні настрої щодо України в європейських інститутах.

«Існує стурбованість, що протягом року всі ці люди (представники колишнього режиму, на яких раніше було накладено санкції з боку Заходу - прим. ГА) отримають доступ до своїх активів на Заході. Після цього ніхто більше не підтримає санкції повторно. Чимало чиновників ЄС ситі по горло Україною», - наводить слова одного із своїх анонімних співрозмовників видання.

Як відомо, 1 січня 2016 року набула чинності Угода про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Європейським Союзом.

Автор матеріалу звертає увагу на низький рейтинг голови уряду України Арсенія Яценюка на тлі звинувачень його та його кола у корупції, а також на зростання незадоволення президентом України Петром Порошенком через небажання звільнити генерального прокурора Шокіна.

«Генеральний прокурор - це останній оплот тих, хто має шкурні інтереси (в Україні)», - на умовах анонімності розповів виданню один західний високопосадовець.

Співрозмовник також розповів, що в адміністрації президента України болісно сприймають критику, навіть коли вона лунає з вуст представників США, які послідовно і рішуче підтримують Україну.

Зокрема, у відповідь на критику ГПУ з боку посла США в Україні Джеффрі Пайєтта, в АП буцімто відповіли:

«Як він може таке казати? Ми не якась бананова республіка, де можна говорити, що захочеш», - наводить слова анонімного співрозмовника The Wall Street Journal.

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи