Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Розширення військової співпраці з Україною. Міністр оборони Британії розповів подробиці

Крім того, буде поглиблення співпраці з міжнародною спільнотою заради розширення підтримки України. Великобританія цінує відносини з Україною, а також підтримує зусилля України в питаннях безпеки та оборони.

20082101.jpg

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес

"Я буваю тут раз на рік, щоб переконатися, що Україна отримує все, що їй необхідно, а також щоб продовжувати обговорювати такі питання, як оборонна реформа, оперативна підтримка, політична ситуація. І головне, я хочу побачити, що відбувається на передовій", — сказав міністр оборони Великобританії Бен Воллес в інтерв’ю газеті День.

"Наступного місяця ми розпочинаємо так звану Ініціативу з морської підготовки, яка передбачатиме підготовку військових водолазів, командно-штабні навчання", — зазначив міністр.

За словами Воллеса, йдеться про розширення військово-морської співпраці, посилення допомоги у відбудові та модернізації ВМС, планування, тренування, початок курсів для водолазів.

"У нас виникла певна пауза в навчаннях через COVID-19. Проте восени в Україні розпочнуться знову деякі військові навчання. Тому ми вважаємо, що наша співпраця здійснюватиметься багатьма способами".

Воллес знає, що Росія використовує багато важелів впливу в Україні, щоб змусити йти певним шляхом чи дестабілізувати її.

"Ми бачимо кіберзлочини, кібершпигунство, політичну нестабільність, корупцію в певних сферах. Так само, як ми бачили у нас, у Солсбері, замахи на вбивство з використанням нервово-паралітичного газу. І я думаю, що найкраще, що можна зробити, аби уникнути конфлікту, — це гарантувати, щоб ви не опинилися у вразливій позиції.

 Росія нападає лише тоді, коли знає, що позиція її ворога є ослабленою, зауважив міністр і відзначив, що Велика Британія зацікавлена в тому, щоб ділитися військовими технологіями та досвідом і бути партнером України.

"І йдеться тут не лише про співпрацю в кораблебудуванні та у військово-морській сфері, а й у щодо ширшого кола питань, — сказав Воллес.

На цей момент Велика Британія має намір підтримувати Україну як через експорт, кредити, фінанси, так і через обладнання, а також навчання українських військових.

"А це все означає розвиток спроможностей ЗСУ. І це має дуже велике значення, бо ми — партнери. І якщо ми можемо допомогти в розвитку ЗСУ, ми це зробимо", — сказав Воллес.

Наші інтереси: 

Співпраця з Великою Британією. Потужний союзник — запорука успіху.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

Hats off to Her Majesty The Queen

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

Hats off to Her Majesty The Queen