Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 91
  • Переглядів: 97

Російські та українські війська зараз ведуть тактичну та технологічну наступально-оборонну гонку

Категорія:

Продовження і збільшення західних поставок систем протиповітряної оборони та ракет в Україну має вирішальне значення, оскільки російські війська продовжують експериментувати з новими способами проникнення в українську систему протиповітряної оборони.

24010902.jpg

Фото ілюстративне. U.S. Army photo by Staff Sgt. Matthew Lumagui

Включення систем протиповітряної оборони, наданих Заходом, до системи протиповітряної оборони України має важливе значення для здатності України захищатися від російських ракет, особливо балістичних, пише Інститут вивчення війни.

Західні системи протиповітряної оборони та зенітно-ракетні комплекси, надані Україні в коротко- і середньостроковій перспективі, також мають важливе значення для захисту зростаючого оборонного потенціалу України, оскільки російські війська продовжують завдавати ударів по українських промислових об'єктах.

Речник Державного департаменту США Метью Міллер 4 січня назвав надання американської допомоги Україні "критично важливим", оскільки Україна ще не в змозі сама захистити себе, але при цьому зазначив, що допомогу США не треба продовжувати на попередніх рівнях, тому що Україна працює над розширенням своєї обороноздатності, щоб "стати на власні ноги".

Українські війська адаптуються до труднощів на полі бою, пов'язаних з нестачею обладнання, але докладають важких зусиль, щоб повністю компенсувати дефіцит артилерійських боєприпасів і недостатні можливості радіоелектронної боротьби (РЕБ).

The Wall Street Journal (WSJ) повідомив 8 січня, що українські війська борються з нестачею артилерійських боєприпасів на фронті, для цього використовують дрони FPV, щоб компенсувати цю нестачу, поки Україна не отримає більше боєприпасів.

Українські солдати поблизу Роботиного на заході Запорізької області розповіли WSJ, що вони можуть вражати невеликі російські транспортні засоби та солдатів, які перевозять припаси, за допомогою безпілотників і перешкоджати російській логістиці, але ці безпілотники несуть менше бойового навантаження, тому українські сили не можуть використовувати їх для ураження російських польових укріплень так, як вони можуть це робити за допомогою артилерії.

The New York Times (NYT) повідомила 7 січня, що українські сили, особливо в західній частині Запорізької області, намагаються подолати труднощі, спричинені російськими наземними атаками, ударами безпілотників і засобами РЕБ. Заступник командира українського батальйону повідомив NYT, що з моральним духом українських військових "все гаразд", але солдати "фізично виснажені".

Financial Times (FT) повідомила 7 січня, що російські війська мають перевагу в засобах РЕБ і надають пріоритет виробництву ударних безпілотників, і ще раз наголосила на важливості посилення українських засобів РЕБ для протидії російським безпілотникам і ракетам. FT зазначила, що Україна зробила значні інвестиції у свої засоби РЕБ з початку повномасштабного вторгнення, але російські війська утримують перевагу завдяки довоєнним засобам РЕБ Росії.

Наші інтереси: 

Змінюємось або загинемо! Україна має врешті покладатися на свої сили. Виробництво нової технологічної зброї потрібно було розпочинати ще півтора року тому замість витрачання коштів Західної допомоги на проїдання і продовження звичного життя.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи