Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росія готова відмовитися від угоди зі США про скорочення наступального озброєння

Про це Володимир Путін заявив на Міжнародному економічному форумі в Санкт-Петербурзі 6 червня. Майбутнє угоди «Новий Старт» між Росією та Сполученими Штатами про подальше скорочення та обмеження стратегічного наступального озброєння (СНО-3) лишається невизначеним. Це єдина двостороння угода, яка обмежує розгортання двома країнами стратегічного ядерного озброєння.

Росія готова відмовитися від нової угоди про скороченнях стратегічних наступальних озброєнь, якщо Сполучені Штаті не зацікавлені в її продовженні, заявив президент Росії Володимир Путін, повідомляє Радіо Свобода

Також Путін заявив, що Велика Британія і Кремль мають «перегорнути сторінку» та «залишити позаду» напругу, яка виникла в дипломатичних відносинах між двома країнами після того, як російські розвідники в Солсбері отруїли колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, а також спричинили смерть британської громадянки внаслідок отруєння.

Такі заяви лідер Кремля дав на тлі погіршення відносин між Росією й Заходом, зокрема, й через російську агресію проти України та діяльність у Сирії, а також втручання у вибори низки країн.

Майбутнє угоди «Новий Старт» між Росією та Сполученими Штатами про подальше скорочення та обмеження стратегічного наступального озброєння (СНО-3) лишається невизначеним. Це єдина двостороння угода, яка обмежує розгортання двома країнами стратегічного ядерного озброєння.

На зустрічі з очільниками міжнародних новинних агенцій у Санкт-Петербурзі Путін заявив, що Вашингтон не хоче починати перемови щодо подовження угоди, термін якої добігає кінця у 2021 році.

«Нам необов’язково її подовжувати. Наші системи можуть гарантувати безпеки Росії протягом достатньо тривалого часу… Якщо ніхто не хоче подовжувати угоду «Новий Старт» – що ж, тоді не будемо», – сказав Путін.

Угоду уклали у 2010 році тодішні лідери двох країн Барак Обама і Дмитро Медведєв. Вона обмежувала кількість боєголовок, які могла розгорнути кожна країна до 1 550. При цьому перша угода, СНО-1, яка діяла з 1994-го до 2009 року, передбачала 6 тисяч боєголовок.

Крім того, Вашингтон і Москва готуються до виходу з Договорму про ракети середньої і малої дальності.

2 лютого 2019 року США розпочали 6-місячний процес виходу з договору про РСМД після того, як Вашингтон і НАТО неодноразово звинувачували Москву в порушенні угоди. Росія, яка заперечує ці звинувачення, заявила, що також виходить з договору, який забороняв обом країнам розробляти, виробляти і розгортати крилаті чи балістичні ракети наземного базування з дальністю від 500 до 5500 кілометрів.

 

 

Наші інтереси: 

Протистояння РФ зі США і нова геополітична сторінка. Україні потрібно використати ситуацію і виграти у протистоянні з РФ, використовуючи силу і міць свого стратегічного союзника.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи