Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росія дала Інтернету Північної Кореї потужний поштовх для розвитку

Поки США вгамовують Північну Корею, Росія кидає цій державі-хулігану кібернетичний рятувальний трос.

За даними проекту "38 North", що відстежує новини з Північної Кореї, російська державна компанія «Транстелеком» надала режиму Кім Чен Ина новий канал інтернет-з'єднання. Експерти з кібербезпеки також підтверджують, що нове з'єднання проходить через Росію.

Це призведе до зміцнення потенціалу Північної Кореї в сфері кібербезпеки, а також до зниження її залежності від Китаю. Цей крок було зроблено в момент посилення напруженості зі Сполученими Штатами Америки. Раніше інтернет-трафік Північної Кореї проходив тільки через одне з'єднання, яке забезпечувала китайська телекомунікаційна компанія China Unicom. Тепер же Пхеньян отримав додаткову підтримку з боку Росії.

Це дуже важливий момент, оскільки Сполучені Штати в даний час підсилюють тиск на китайські компанії, вимагаючи від них припинення ділових зв'язків з КНДР, яка продовжує проводити ракетно-ядерні випробування.

«Створення нового інтернет-з'єднання означає, що двом компаніям доведеться розірвати ділові зв'язки, - сказав Мартін Вільямс (Martyn Williams), який написав про цю новину на сайті проекту "38 North", а також провідний вебсайт North Korea Tech. - Оскільки "Транстелеком" почав свою роботу в нинішніх обставинах, можна припустити, що його не дуже турбують потенційні проблеми в бізнесі».

Компанія "Транстелеком" зробила коротку заяву для CNN, в якій зазначила, що підтримує зв'язок з Північною Кореєю відповідно до договору, підписаного в 2009 році. У деталі фірма вдаватися не стала.

Нове інтернет-з'єднання також зміцнить кібербезпеку Північної Кореї. «Збільшуючи кількість інтернет-з'єднань на вході і виході з країни, Пхеньян підвищує свою захищеність від атак, - сказав експерт з кібербезпеки Брайс Боланд (Bryce Boland), що працює в фірмі FireEye.

Газета Washington Post повідомила, що у вихідні дні американське Кібернетичне командування провело операцію, здійснивши атаку на хакерів, пов'язаних з військовою розвідкою Північної Кореї. Експерти з кібербезпеки також вважають, що Північна Корея причетна до цілого ряду резонансних кібератак, в тому числі на компанію Sony Pictures і на міжнародні банки.

Тепер, коли розвитку інтернету в Північній Кореї почала допомагати Росія, ситуація може ускладнитися. Атаки проти північнокорейських хакерів і комп'ютерних серверів можуть зараз проходити через російську інфраструктуру інтернету.

«Тепер Москва може розцінити американську атаку на Північну Корею як провокаційний крок проти Росії, - сказав Боланд. - А це здатне привести до ескалації напруженості між США та Російською Федерацією».

Компанія "Транстелеком" належить російській державній корпорації залізниць. У неї є оптоволоконні кабелі, прокладені вздовж основних залізничних маршрутів, в тому числі до самого північнокорейського кордону. Забезпечуючи інтернет-трафік для режиму Кіма, Росія отримує нові важелі впливу на Пхеньян, а також можливість стежити за північнокорейським інтернет-трафіком.

«Для Росії це безпрограшна ситуація», - каже Боланд.

Наші інтереси: 

Союз РФ-КНДР посилюється і він має не економічну основу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Росія буде використовувати КНДР для кібератак проти всього світу!
Адекватною відповіддю повинні стати максимальні обмеження для Росії в доступі до нових технологій та до придбання сучасної комп'ютерної техніки.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Росія буде використовувати КНДР для кібератак проти всього світу!
Адекватною відповіддю повинні стати максимальні обмеження для Росії в доступі до нових технологій та до придбання сучасної комп'ютерної техніки.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!