Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рейтинг довговічності різних типів підлогових покриттів

Підлога для оселі дуже важлива. Вона менш навантажена, аніж у виробничих будівлях. Але господар буде радий, якщо матеріал служитиме йому довго і без пошкоджень. Ця характеристика ніяк не пов'язана з вартістю.

Іноді навіть недороге підлогове покриття від smaragd-bud.com.ua прекрасно виглядатиме через десятиліття, а інша модна підлога, за яку господарі заплатили чимало грошей, втрачає свої основні властивості. Спробуємо розібратися, які підлоги найбільш довговічні.

Чому лінолеум визнано лідером

підлогове покриття - лінолеум

Ця матерія відноситься до різновиду комерційність. Найбільш міцні типі такого підлогового покриття будуть прекрасно виглядати до половини століття. Хоча у деяких місцях може пошкодитися візерунок. Це виглядатиме не дуже естетично. Але правильний догляд і вибір товару від відомого бренду допоможуть матерії служити якомога довше.

Скільки "житиме" вінілове покриття

підлогове покриття з ПВХ

Плитки з поливінілхлориду здатні зберігати свої характеристики до 3 десятиліть. Покупців приваблює м'якість цієї матерії. А ще вона тепла і не пропускає звук. Таке покриття легко монтувати (можно покласти на стару підлогу). Вініл має прекрасні водотостійкі якості, не витирається і добре витримує різні типи навантажень.

Але у господарів, які не доглядають за ним (вініл треба вчасно мити) виникають проблеми з підлогою. У нього розсихаються шви. Це покриття дорого коштує, але воно дого служитиме і має багато привабливих властивостей. Тому вартість себе цілком виправдовує.

Правда про ковролін

підлогове покриття - ковролін

Ковролін робиться з поліефірів чи вовни. Як правило, таку підлогу доведеться замінювати через 96 місяців. Але дорогі моделі від відомих брендів здатні прослужити і до 10 років, якщо за ними грамотно доглядати.

Це стосується як ковроліну з природнього матеріалу - шерсті тварин, так и синтетичного різновиду матерії. Але тут треба враховувати, що синтетика стійка до появи грибків. Ось чому покупці 21 століття віддають перевагу саме цьому варіанту. Проте небажано брати його туди, де живуть коти чи собаки, тому що користувачам доведеться часто чистити підлогу пилосом, щоб прибрати шерсть.

Перед придбанням будь-якого типу покриття слід спитати продавця по його склад. Також правильним рішенням буде ознайомитися з інструкцією до підлоги. Тоді збільшиться вірогідність того, що:

  • власник грамотно здійснюватиме догляд за покриттям;
  • він обере варіант, якій підходить у його ситуації з урахуванням типу приміщення, ціни і т. д.

Але за будь-яких обставин - вибір має робити господар будинку.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи