Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Regional Doing Business – 2020: BRDO назвав найкомфортнішу область для ведення бізнесу в Україні

Світ:

Найкомфортнішою для ведення бізнесу у 2020 році стала Житомирська область. До топ-4 рейтингу також увійшли Чернігівщина, місто Київ і Рівненщина. Вінниччина та Івано-Франківщина набрали однакову кількість балів і поділили 5 місце рейтингу.

Про це йдеться в дослідженні «Regional Doing Business» експертно-аналітичного центру Офіс ефективного регулювання (BRDO). Рейтинг здійснюється на підставі опитування згідно з адаптованою методологією Doing Business Світового банку.

Останні сходинки у рейтингу 2020 року посіли Київська область (досліджувалась окремо від столиці), Луганська область (дослідження за містом Сіверськодонецьк), Харківщина, Херсонщина, Хмельниччина та Миколаївщина.

Рейтинг “Regional Doing Business — 2020” визначається за сумою балів, набраною обласним центром у шести компонентах: започаткування бізнесу, сплата місцевих податків, оформлення земельної ділянки, приєднання до електромереж, одержання дозволів на будівництво та електронні сервіси. Оцінювання проводилося за адаптованою методологією Світового банку на основі опитування українських підприємців, у якому взяли участь 1754 респонденти з 25 областей та міста Києва

“Переможець цьогорічного рейтингу — Житомирська область — має високі бали за компонентами “започаткування бізнесу”, “оформлення земельної ділянки” та “приєднання до електромереж”. Проте, навіть у лідера рейтингу є суттєві прогалини, які потрібно надолужити: Житомир отримав вкрай низький результат за показником “електронні сервіси” на відміну від деяких обласних центрів, що опинилися наприкінці загального списку. Тому рейтинг — це про проміжний результат, який потрібно не лише закріпити, але і примножувати”, — наголосив Вадим Загарій, керівник проектів BRDO. 

Наші інтереси: 

Знати, у якій області України краще розпочинати власний бізнес.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи