Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рада відмовилася створювати комісію з офшорів

Спецтема:

Верховна Рада України відмовилася створити тимчасову слідчу комісію парламенту з питань розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації, про використання офшорних компаній президентом України Петром Порошенком та іншими вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання державних функцій.

За прийняття проекту постанови №4704 проголосували 108 депутатів за мінімально необхідних 226, передають Українські Новини.

Ініціаторами створення комісії виступили голови фракцій у Раді Радикальної партії Олег Ляшко, "Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко, "Об'єднання "Самопоміч" Олег Березюк і депутати Віктор Вовк (РП) і Єгор Соболєв ("Самопоміч").

Як повідомляла раніше Deutsche Welle, компанії президента України Петра Порошенка і його бізнес-партнерів через офшори контролюють завод з виробництва крохмалю, кормів і глютену в східнонімецькому містечку Ельстерауе в Німеччині.

У бізнес-імперії Петра Порошенка цей завод є лише "маленьким гвинтиком" - близько 100 співробітників і 6 млн. євро річного обороту.

Але на тлі офшорного скандалу навколо "панамських документів", в епіцентрі якого нещодавно опинився президент України, структура власності, за допомогою якої контролюється завод в Німеччині, є дуже показовою. Вона наочно ілюструє сенс офшорних юрисдикцій, які гарантують максимальну анонімність і можливості для податкової оптимізації.

Зазначається, що у Порошенка є велика аграрна компанія в Україні, яка виробляє сировину, і є переробні підприємства, в тому числі заводи з виробництва крохмалю, а крохмаль використовується також і на його кондитерських фабриках.

 

Наші інтереси: 

Хтось сумеівався, що Рада не "прикриє" Порошенка?  Вся ця братія - одного поля ягоди! А ті, хто ініціював створення комісії, просто борються за перехоплення влади. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Ворон ворону око не виклює !

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Ворон ворону око не виклює !

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!