Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

П'ять незвичайних властивостей молодої редиски

Спецтема:

На прилавках лише починають з'являтись провісники вітамінів – молода редиска. Проте варто знати, що редиска не лише смачна і містить багато вітамінів, а й допомогає при різних недугах.

805341.jpg

Редиска / Фото з відкритих джерел
Редиска / Фото з відкритих джерел

В Liza розповіли, чому в редисці стільки поживних речовин та чому її варто їсти.

Виявляється, до складу редиски входять фітонциди (натуральні антибіотики), які справляються не тільки з авітамінозом і занепадом сил, а й допомагають при лікуванні бронхіту і бронхіальної астми.

Як правило, в якості профілактики простудних захворювань використовують сік молодої редиски, тому що він стимулює обмінні процеси, благотворно впливає на серцево-судинну систему і покращує кровообіг.

Допомагає при анемії

В редисці міститься пектин, який грає величезну роль в процесі очищення організму від шкідливих речовин, токсинів і шлаків. Редиска, вирощена без застосування сторонньої хімії, корисна при анемії. Вона здатна підвищити рівень гемоглобіну в крові.

А гіркуватий смак, який обумовлений вмістом гірчичного масла, допомагає не лише поліпшити апетит, але й прискорити метаболізм і надасть жовчогінну дію.

Лікує головний біль

Ще наші предки колись використовували сік редиски як знеболювальне при головному болю. Для цього потрібно просто розрізати редиску навпіл, видавити з часточок кілька крапель соку і змастити ним область перенісся і скроневі частки.

Корисна для серця

Редиска корисно діє при лікуванні ішемічної хвороби серця, інфаркту, тромбофлебіту. Речовини, що входять до складу цього овоча, розріджують кров, виводять шкідливий холестерин і покращують кровотворення, що дозволяє значно знизити ризик виникнення захворювань судин і серця.

Запобігає онкології

Згідно з дослідженнями вчених, редиска здатна попередити появу ракових клітин в товстому кишечнику. А все через те, що в редисці є барвник "антоціан", який міститься в коренеплоді у величезній кількості.

Косметичні властивості

Ті, хто люблять вживати редиску, можуть похвалитися красивим і рівномірним відтінком шкіри обличчя. А якщо протерти овоч і змішати отриману кашку з крохмалем і оливковою олією, то вийде корисна вітамінна маска.

Для зміцнення імунітету лікарі радять випивати свіжовичавлений сік редиски, змішаний з соком моркви в співвідношенні 1: 2. Дієтологи також рекомендують включати овоч в меню тих, хто хоче схуднути. Він також допоможе впоратися з набряками, налагодити перистальтику кишечника і нормалізувати рівень цукру в крові.

Наші інтереси: 

варто знати, що редиска не лише смачна і містить багато вітамінів, а й допомогає при різних недугах.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Любов Фаренюк.
0
Ще не підтримано

А яка редиска на тонкому плані?

Коментарі

Зображення користувача Любов Фаренюк.
0
Ще не підтримано

А яка редиска на тонкому плані?