Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Прохачі притулку із Сомалі та інших країн здивовані прийомом українських біженців за спрощеною процедурою

Категорія:

Прохачі притулку з Африки здивовані тим, що українських біженців прийняли в Європі загалом і у Фінляндії зокрема за спрощеною процедурою. Вони вважають це проявом дискримінації та расизму з боку європейців.

22031501.png

Ясін Омер. Фото: Pekka Koli / Yle

Прикро, що користувачі соцмереж та європейські ЗМІ охоче приймають українців у Європі. Я сім років просив у Фінляндії притулок, і мене ніхто не вітав, – каже Ясін Омер.

Він упевнений, що це – прояв дискримінації та порушення прав людини.

– Я родом із Африки. Українців вітають, мабуть, тому, що вони європейці та білі.

Ясін каже, що деякі його знайомі були змушені повернутися до Сомалі й там були вбиті. Повернення до країни досі небезпечне. Розгляд останньої заяви Ясіна Омера затримувався п'ять разів. Міграційна служба обіцяє ухвалити рішення цього тижня.

– Думаю, що цього разу не буде відмови, бо зараз європейці розуміють, що таке війна, – каже Ясін.

Психолог Фердинанд Гарофф, який тривалий час пропрацював із біженцями, каже, що проблема різного поводження з прохачами притулку з різних культур відома вже давно. Він розуміє здивування біженців із неєвропейських країн та їхнє відчуття, що з ними поводяться несправедливо.

– Мені здається, це цілком виправдана думка. З погляду людяності до всіх потрібно ставитись однаково незалежно від культурного чи етнічного походження.

Він також каже, що становище українських біженців полегшує і те, що у Фінляндії та інших країнах Європи до них добре ставляться.

– Якщо людина, яка втекла від складних життєвих умов, стикається з дискримінацією та расизмом, це посилює її ситуацію і заважає впоратися з нею.

Гарофф сподівається, що після війни в Україні жителі європейських країн ставитимуться з великим розумінням до всіх біженців.

У центрах прийому біженців теж виникло нерозуміння, чому українці швидко отримують право на перебування у Фінляндії на підставі тимчасового захисту.

Антті Лехтінен з Migri розуміє цей подив, але підкреслює, що видача ВНП у спрощеному порядку українцям, що тікають від війни, вигідна і всім іншим біженцям.

– Черга на розгляд заяв уже й так дуже довга, і якби українці йшли за стандартною процедурою, терміни збільшилися б ще сильніше. Це зайняло б роки, і процес надання притулку просто зупинився по всій Європі. За два тижні з України до Європи приїхало вдвічі більше біженців, ніж за весь 2015 рік.

Крім того, каже Лехтінен, Україна – це найближчий сусід ЄС, тому логічно, що людям із географічно близьких країн надають допомогу по сусідству.

До початку війни в Україні рішення щодо заяви про надання притулку у Фінляндії чекало 2300 осіб. Середній термін очікування складав десять місяців, але у Migri хочуть скоротити його до півроку. Приблизно 3300 українців попросили у Фінляндії міжнародного захисту за період із початку війни до 12 березня.

Джерело

Наші інтереси: 

Розуміти, що Європа повинна зараз зменшити оберти свого дивовижного ліберального безумства, політкоректності та толерастії, подивитися правді у вічі і заткнути рота усім африканцям, які десятиліттями сунули до Європи, сиділи на утриманні платників податків, качали свої права і т.п.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи