Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 197
  • Переглядів: 218

Про Вашингтонську заборону Україні бити по нафтопереробних заводах РФ

США закликали Україну припинити удари по російських НПЗ. Вашингтон повідомив Київ, що атаки безпілотників можуть підвищити ціни на нафту та спровокувати помсту, повідомило видання Financial Times.

24032202.jpg

Ілюстрація Financial Times

"Неодноразові попередження з Вашингтона отримали високопосадовці СБУ та ГУР. Одне з джерел сказало, що Білий дім дедалі більше розчарований зухвалими атаками українських безпілотників". На нас намагаються перевести стрілки, щоб прикрити свою недолугість, пише відомий експерт з енергетичних питань Михайло Гончар у своєму дописі на Фейсбук і пояснює:

  • недолугість у тому, що американські вояки ніяк не можуть справитись з хуситами, які загнали нафтовий трафік з Перської затоки на довший і дорожчий маршрут в обхід Африки.
  • Саудити, розчаровані третім президентством обамоподібних у Білому домі, надають перевагу грі спільно з росіянами на цінову ескалацію і знижують обсяги експорту нафти, що підштовхує ціни вгору.
  • Стратегічні нафтові резерви США дещо скоротилися, і гравці на ринку завжди грають у таких випадках на розгін ціни, щоб краще продати ресурс на заповнення резервів.
  • Ціни на бензин на внутрішньому ринку у США виросли (до речі, незначно, кілька центів за галон) в першу чергу з-за того, що низка американських НПЗ стають на ремонти.
  • Традиційно американські нафтові магнати – симпатики республіканців. Не виключаю, що дехто з власників НПЗ буде достроково ставити їх на ремонт, щоб закрутити ціни вище і посприяти провалу байденістів на виборах.
  • Взагалі то наші дрони не били по видобувних потужностях в Сибіру, видобуток в Росії не впав, а експорт сирої нафти навіть зріс, попри так звані санкції.
  • КТК – це не нафтопереробка, це транспорт сирої нафти з Казахстану, там є окремий термінал для її відвантаження. Тому занепокоєність щодо КТК – притягнута за вуха. Якщо цього не знають в Білому домі, то це свідчить про жахливу некомпетентність, а отже це ідеальна можливість для Шеврону та ЕксонМобіл маніпулювати.

Чим більше дивлюсь на американську політику, тим більше розумію чому у США стільки ворогів, зауважує Михайло Гончар.

А ось, що пише економічний експерт Тарас Загородній у своєму дописі на Фейсбук:

"Дуже гарна ознака того, що Україна на правильному шляху. Русофіли в оточенні Байдена (скоріш за все Селіван-Боьрнс) намагаються врятувати Росію все ще сподіваючись, що Росія може стати союзником у боротьбі проти Китаю. Що нас категорично не влаштовує. В статті "Файнешнл Таймз" більше йдеться про порти Новоросійська. Значить треба добивати. Зірветься наступ росіян та підкосить їх бюджет надовго".

Він зауважує, що, якщо зростуть ціни на бензин в США, то це проблеми США. У них є стратегічний резерв, Венесуела, свої виробники, які спокійно можуть закрити дефіцит. Якщо Байден програє вибори через високі ціни, ну значить так воно повинно бути. Якщо Байден не може організувати потрібне для нас голосування у Конгресі та вставляє палиці у колеса нашій перемозі та не може приборкати русофілів у своєму оточенні, то значить Україні такий президент США не підходить.

У Трампа таких проблем не буде, вважає Загородній. Він швидко наростить видобуток власної нафти, таким чином добиваючи базу під російською економікою.

"Взагалі, це мені нагадує історії з Ізраїлем. Напередодні Шестиденної війни у 67 році США теж попереджали Ізраіль, що не треба цього робити. А потрібно спокійно чекати на атаку. Ізраіль не послухався. Роздовбав армії ворогів, потопив при цьому корабель США. Загинули 40-50 американців. Після чого американці почали продавати зброю Ізраілю. Бо світ любить "мисливців", а не жертв.

Інша історія була у 1982 році, коли Ізраіль роздовбав ядерний реактор в Іраку. Вереск стояв до небес, бо Ізраіль використав американські F-16. Франція теж була у люті, бо реактор був французький. Нічого, пережили. Тоді прем'єр Ізраілю Менахім Бегін філософськи сказав, що "краще протести без реактора, ніж реактор без протестів".

Після того, як Ірак почав бомбардувати Ізраіль під час "Бурі у пустелі", в Іраїлі в чергове переконалися, що менше слухати треба різних порад. По ракети могли бути вже з ядерними зарядами", написав Тарас Загородній.

Наші інтереси: 

Зрозуміти нарешті, що адміністрація Байдена з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну була у змові з Путіним. Ми про це неодноразово писали, поки наші українські журнашлюхи прославляли Байдена. Навіть кричали: "Байден прийде, порядок наведе". Це – ще один, вже очевидний, приклад змови Байден-Путін.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ця стаття може бути продуктом Білого дому для прикриття СКК "Байден-24" – щоб у Кремлі сподівалися на лояльність Білого дому.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ця стаття може бути продуктом Білого дому для прикриття СКК "Байден-24" – щоб у Кремлі сподівалися на лояльність Білого дому.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Дивно, що, начебто, адміністрація Байдена-Гарріс намагається напряму тиснути на наші ГУР та СБУ. І, при цьому оминає офіс президента. Мабуть, вони чітко знають, що офіс президента вже проти цього, але в нього недостатньо впливу, аби таке заборонити...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Тут цікаве формулювання: "можуть підвищити...". Тобто, московія може скоротити експорт нафти. Аби посприяти цілісності своїх НПЗ за допомогою адміністрації Гарріс-Байдена. Цікаво, а вони самі, в Білому Домі, вірять в подібну маячню?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!