Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Порошенко володіє 11 компаніями

Світ:

Десятьма компаніями він володіє через власний фонд, керівником якого є його батько, Олексій Порошенко. Фонд має активи в різних галузях – зокрема, аграрні компанії: «Крохмалпродукт», «Укпромінвест-Агро», медійні: «5-й канал», Трускавецьке телебачення, радіо Дрогобича і фірма «Екран» та деякі промислові підприємства.

Президент України Петро Порошенко досі володіє однією компанією безпосередньо і ще десятьма – через закритий недиверсифікований корпоративний фонд «Прайм Ессетс Кепітал».

Про це йдеться у програмі «Схеми», що є спільним проектом Радіо Свобода і UA:Першого телеканалу, з посиланням на відкриті державні реєстри.

Структура бізнес-володінь Порошенка мало змінилася за понад рік його президентства, хоча під час передвиборчої кампанії він обіцяв позбутися бізнес-активів, крім «5-го каналу».

За даними «Схем», партнерами по бізнесу у Порошенка залишаються заступник голови його фракції у парламенті Ігор Кононенко і перший заступник секретаря Ради нацбезпеки й оборони Олег Гладковський.

Фонди трьох партнерів спільно володіють спортивним клубом «5-й елемент». Фондами керує компанія з управління активами «Ф’южн капітал партнерз», зареєстрована за тією ж адресою, що і значна частина фірм цих партнерів: вулиця Електриків, 29-а в Києві. Там же розміщений і спортклуб «5-й елемент».

Крім того, Порошенко, Кононенко і Гладковський володіють безпосередньо, а не через фонди, ПАТ «Страхова компанія «Країна». Отже вони особисто пов’язані з управлінням цією фірмою.

Протягом двох тижнів підготовки матеріалу журналістам не вдалося отримати коментарі Петра Порошенка з приводу оприлюднених матеріалів, незважаючи на численні телефонні й письмові запити до прес-служби Президента.

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Добре коли людина володіє бОгатством,а не бАгатство володіє людиною...

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Добре коли людина володіє бОгатством,а не бАгатство володіє людиною...

Вірю в те, що розумію.