Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Порошенко підписав закон на підтримку українських фрілансерів

Світ:

Відтепер укладення зовнішньо-економічних договорів буде можливим не лише в письмовій, але і в електронній формі. Переважна більшість фрілансерів внаслідок складності і надмірної бюрократизації процесу не працює у легальному полі, а користується системами Payoneer, PayPal тощо. Через це обсяги експорту послуг дедалі скорочуються.

Президент Петро Порошенко підписав законопроект #4496 щодо усунення адміністративних бар’єрів для експорту послуг, повідомляє Watcher.

Документ мінімізує адміністративні бар’єри під час процедур укладення зовнішньо-економічних контрактів, зарахування валютного виторгу, а також бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

Закон також забороняє банкам вимагати переклад документів українською мовою, у разі якщо вони оформлені англійською, рахунок (інвойс) визнаватиметься первинним документом і може бути підписаний за допомогою особистого підпису, аналога власноручного підпису, електронного підпису або електронного цифрового підпису, електронного підпису одноразовим ідентифікатором.

У пояснювальній записці депутати вказували, що переважна більшість фрілансерів внаслідок складності і надмірної бюрократизації процесу не працює у легальному полі, а користується системами Payoneer, PayPal тощо. Через це обсяги експорту послуг дедалі скорочуються. У 2015 році експорт послуг становив лише 83% від показника 2014 року. Комп’ютерних послуг надано на майже $966 млн, а це лише 88% від обсягів 2014 року.

Верховна Рада прийняла відповідний законопроект 3 листопада.

Завдяки прийняттю закону #4496 IT-галузь, фрілансерів та всіх, хто постачає послуги за кордон (і цим приносить валютну виручку в Україну), чекає ряд нововведень.

Наші інтереси: 

Краще пізніше, ніж ніколи. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Куди подiвся мiй коментар?

Хай Буде!

Коментарі

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Куди подiвся мiй коментар?

Хай Буде!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Найбільш тупі або образливі коментарі можуть видалятися - для підтримки певного культурного рівня. Все ж таки у нас серйозний сайт, а не підзаборний форум.

Василь Федорiв каже:
Куди подiвся мiй коментар?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!