Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

По одному бюрократу на вісім українців: хто гальмує реформу номер один в Україні

Категорія:

Світ:

Спецтема:

У Міністерстві економіки України працює 1300 чиновників. Уявляєте, скільки можна зекономити, якщо всю міністерську систему грамотно реформувати, щоби зменшити корупцію. Але саме цю головну реформу державної служби Україна не можуть здійснити вже більше року. Сам закон про державну службу опинився в центрі скандалу.

Державну машину, яка їсть наші податки, брався реформувати чи не кожний уряд. Але по суті міняли тільки вивіски. Після Асоціації з ЄС в України з'явився шанс на справжню реформу держслужби. Європа вже другий рік наполегливо рекомендує українській владі змінити систему державного управління, яка є головною причиною корупції. Вітчизняні та європейські експерти написали закон про державну службу. Якщо він запрацює, то ключниці, завгоспи і помічники депутатів вже не будуть держслужбовцями. Так в Україні зникне 50 тисяч чиновників.

Держслужбовець має потрапити у своє крісло через відкритий конкурс. Але це не подобається чиновницькій вертикалі.

Закон про держслужбу з двадцятої спроби все ж таки ухвалили у першому читанні. Але з того часу він "завис". Президент заявив, що цей закон не влаштовує Європу. Але громадські активісти, які рік готували закон, звернулися до європейських колег із питанням, чому не влаштовує, на що отримали відповідь: "Закон хороший, ухвалюйте негайно!"

Виявляється, Президент просто помилився. Чиновників не влаштовує конкурсна система.

Згідно з законом, чиновникам будуть доплачувати з іноземних фондів. А з 2017 року будуть підвищувати оклад за рахунок бюджету.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи