Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 54
  • Переглядів: 62

Північна Корея готується відновити з США ядерні переговори, якщо на виборах переможе Дональд Трамп

Категорія:

Про це розказав північнокорейський дипломат, що втік до Південної Кореї.

20240801northkorea.jpg

Рі Іль Ґю, донедавна перший радник посольства Північної Кореї на Кубі, що втік з сім’єю до Південної Кореї

Вчора провідні інформаційні агенції світу розповіли про інтерв’ю північнокорейського дипломата Рі Іль Ґю, про втечу якого до Південної Кореї стало відомо пару тижнів тому. На сьогодні він є найвищим північнокорейським дипломатом, який втік на південь з 2016 року.

В інтерв’ю не йшла мова про Україну, але те, до чого готується Пхеньян – може мати вплив і на нашу країну.

За словами Рі Іль Ґю, у Північна Корея визначила взаємини з Росією, США та Японію як головні пріоритети зовнішньої політики.

У США та Північної Кореї дуже погані стосунки, і це триває десятиліттями. Північна Корея сьогодні одна з найбільш мілітаризованих країн світу, вона розробляє власне ракетно-ядерне озброєння, постійно погрожує своїм сусідам, союзникам США – Японії та Південній Кореї.

Коли Президентом США став Дональд Трамп, котрий проводив різку міжнародну політику, то Кім Чен Ин захвилювався і звернувся до керівництва США з пропозицією «зустрітися поговорити».

Дональд Трамп вів перемовини з Кім Чен Ином у своїй манері – публічно називав Кім Чен Ина «гарним хлопцем», казав, що у них прекрасні стосунки, що вони чудово розуміють один одного, але при тому на самих переговорах жорстко гнув свою лінію.

Журналісти повідомляли, що на переговорах у Ханої Трамп вимагав від Кіма повної денуклеаризації Північної Кореї – передача всіх наявних боєзарядів до США та демонтаж всієї ядерної інфраструктури.

На думку Рі Іль Гью, ті переговори зайшли у тупик через те, що поряд з Кім Чен Ином були не професійні дипломати, а «недосвідчені безглузді військові командири».

Якщо на виборах у США переможе Дональд Трамп, то північнокорейська дипломатія розглядає можливість відновити ядерні переговори. От тільки тепер вони будуть мати більш потужну позицію. По-перше, тепер цим займатимуться не військові, а професійні дипломати. По-друге, за цей час Північна Корея налагодила співпрацю з Росією, отримає від неї ракетні технології, з її допомогою обходить деякі санкції тощо.

Але, як каже Рі Іль Ґю, Північна Корея зацікавлена у покращені стосунків з США. Вона бажає скасування статусу «країна-спонсор тероризму», послаблення санкцій, допомоги у вирішенні харчової кризи.

Від себе додам, що поки в Білому Дому сидить чинна адміністрація, яка зганьбилася на весь світ безладною втечею з Афганістану – світові «погані хлопці» гуляють свій бенкет, знаючи, що окрім вимовляння слова «Don’t», яке вже стало мемом, глава Білого Дому нічого не в змозі робити.

Проте очікування перемоги Трампа примушує їх підготуватися до важкої дипломатичної боротьби.

А покращення стосунків Північної Кореї з США може відбуватися за рахунок послаблення стосунків з Росією – а ось це вже є напряму вигідним Україні. Адже зараз Північна Корея постачає до Росії артснаряди, веде переговори про роботу північнокорейських працівників на російських підприємствах, які зараз мають дефіцит трудових ресурсів. Послаблення або заморожування співпраці Північної Кореї та РФ однозначно працює на користь України.

 

Наші інтереси: 

Імовірне покращення взаємин Північної Кореї з США та Японією може бути за рахунок послаблення її співпраці з Росією - а це однозначно на користь Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи