Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Піднялися на вакцинах. Biontech забезпечить восьму частину зростання всього ВВП Німеччини

Категорія:

Світ:

Розробка і внутрішнє виробництво вакцини проти COVID-19 німецьким стартапом BioNTech може забезпечити економічне зростання ФРН до 0,5 процентних пунктів в цьому році. Очікується, що в цьому році економіка Німеччини виросте приблизно на 4% після падіння на 4,6% минулого року, пов'язаного з "пандемією".

Таку думку в інтерв'ю Reuters висловив глава аналітичного центру німецького Інституту макроекономічної політики Себастьян Дюльен. 

За оцінками Себастьяна Дуллі, на BionTech і його революційну розробку вакцини проти коронавірусу на основі технології мРНК може припадати приблизно восьма частина загального зростання ВВП у 2021 році.

«Я не можу згадати інший приклад, коли одна компанія надала б такий вплив на ВВП Німеччини», — говорить економіст.

Розрахунки засновані на останніх звітах BioNTech, які показали, що зараз стартап очікує отримати виручку від вакцини в розмірі 15,9 млрд євро ($18,63 млрд) у порівнянні з попередньою оцінкою в 12,4 млрд євро.

За словами Дуллі, це приблизно 0,5% ВВП Німеччини. У 2020 році валовий внутрішній продукт Німеччини склав близько 3,3 трлн євро.

На відміну від великих автомобільних компаній Німеччини, які виробляють багато автомобілів за межами країни, BioNTech виробляє вакцину на заводі в Марбурзі, що на заході Німеччини. Крім того, він отримує ліцензійні збори від свого американського партнера Pfizer. Так що це майже повністю внутрішня додана вартість.

Наші інтереси: 

Розуміти, що з початком ковідоістеріїї заробляти великі гроші можна нічого не виробляючи (але виробляючи хімічну суміш).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи