Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пекін засмучений перемогою Джорджії Мелоні на виборах в Італії

Категорія:

Призначена прем'єр-міністром Італії Джорджія Мелоні підтримує Тайвань та виступає проти «Поясу та шляху». Перемога на виборах в Італії правого альянсу на чолі з Джорджією Мелоні викликає тривогу комуністичного Китаю, адже Мелоні неодноразово виступала проти політики впливу Пекіна у Європі.

22092801.jpg

Джорджа Мелоні (італ. Giorgia Meloni), нар. 15 січня 1977, Рим, Італія (Фото: EPA)
Джорджа Мелоні (італ. Giorgia Meloni), нар. 15 січня 1977, Рим, Італія (Фото: EPA)

Мелоні вважається стійким прихильником вільного Тайваню та переконаним противником проєкту «Один пояс, один шлях» (Новий шовковий шлях). Вона наголошує на важливості Тайваню як стратегічного торговельного партнера для Італії та Європи, пише Велика Епоха.

«Ми не повинні забувати, що ЄС є важливим ринком для Китаю, який для нього може стати закритим у разі нападу на Тайвань», — каже Мелоні.

Вона сподівається, що Пекін згодом «пом'якшить свій тон і зробить щось конкретне щодо поваги демократії, прав людини та міжнародної законності». Однак її впевненість у цьому обмежена.

Режим КПК намагається розширити свій вплив на Західних Балканах та в деяких регіонах Африки, Індо-Тихоокеанського регіону та Латинської Америки. За словами Мелоні, протидія цим зусиллям також буде одним із пріоритетів її уряду.

Глава Італійського уряду наголосила, що вона хоче захистити суверенітет Італії від будь-яких спроб втручання. Це торкається не лише військового питання. Пильність необхідна і в галузі кібербезпеки, і свободи інформації.

Мелоні сказала агентству Рейтер, що під її керівництвом Італія не буде «слабкою ланкою» у західному альянсі. Італія має позбутися образу «спагеті та мандоліни» та стати важливим гравцем міжнародного рівня.

Мелоні вважає, що зараз «відсутня політична воля для схвалення китайської експансії до Європи».

Війна в Україні — це вершина айсберга, коли йдеться про спроби змінити світовий порядок. Порівняно з Росією режим компартії в Китаї діє «спокійніше, але його спроби впливу поширюються всюди».

Мелоні також хоче скоротити просування електромобілів у Європі. Більшість батарей, необхідних для них, буде вироблятися у Китаї. Це може створити нову залежність для Європи, сказала вона.

З іншого боку, Мелоні бачить безліч можливостей для тіснішої співпраці з Тайванем.

Ось що вона сказала Рейтер: «Ми припускаємо нову та інтенсивнішу співпрацю: культурні обміни, туризм, профілактика та управління кризами в галузі охорони здоров'я, наукові дослідження та проєкти у ключовому секторі мікрочипів, де Тайвань є світовим лідером».

Нагадаємо, в лютому Велика епоха писала, що Китай використовує Україну для оцінки ефективності реагування США на захоплення Тайваню.

Наші інтереси: 

Нарешті хтось з європейських політиків почав говорити прямим текстом про загрозу Китаю.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Чи правильне речення :

« Мелоні вважає, що зараз «відсутня політична воля для схвалення китайської експансії до Європи». « ?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Чи правильне речення :

« Мелоні вважає, що зараз «відсутня політична воля для схвалення китайської експансії до Європи». « ?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

 Так