Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Парубій назвав імовірну дату голосування за Закон про нацбезпеку

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій розраховує, що парламент зможе ухвалити закон "Про національну безпеку України" 21 червня. 

Про це спікер заявив під час зустрічі "Протистояння новим безпековим викликам"  в рамках ІІ Міжпарламентської конференції "Грузія, Молдова і Україна: посилення міжпарламентського компоненту регіонального та безпекового співробітництва та розвиток взаємодії з ЄС та НАТО", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Військовий розвиток, удосконалення військових сил залишається для нас питанням номер один. І тому наступного пленарного тижня (з 19 по 22 червня, - ред.) на порядку денному Верховної Ради України буде закон про національну безпеку і оборону", - сказав голова ВР.

За його словами, це дуже масштабний і системний закон, який має стати вагомим кроком до поліпшення обороноздатності України.

"Також це дуже важливо для адаптації нашого сектору безпеки до стандартів НАТО.  І це буде ще один дуже важливий крок на шляху побудови сильних Збройних Сил.  І я вірю, що через один тиждень, коли буде пленарний тиждень, 21 червня, я зможу поставити на голосування та отримати позитивне рішення по закону про національну безпеку та оборону", - додав Парубій.

5 квітня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект "Про національну безпеку України", який визначає засади держполітики у сфері національної безпеки та оборони, цивільного контролю за військовою сферою, а також стратегій захисту держави, зокрема, кібербезпеки. 

Наші інтереси: 

Для країни в стані війни цей закон – надважливий.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Це важливий Закон і важливий крок для захисту нашої держави, посилення взаємодії з нашими союзниками - США і Канадою, співпраці з НАТО!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Це важливий Закон і важливий крок для захисту нашої держави, посилення взаємодії з нашими союзниками - США і Канадою, співпраці з НАТО!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!