Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 67
  • Переглядів: 74

Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про надання допомоги Україні

Категорія:

Тепер його має розглянути американський Сенат, а потім підписати президент США Джо Байден. Лідер більшості у Сенаті, сенатор-демократ Чак Шумер заявив, що Сенат має "попередню згоду" провести перше поіменне голосування щодо законопроєкту про допомогу іноземним державам у вівторок вдень.

Палата представників Конгресу США під час голосування 20 квітня підтримала виділення допомоги для України. За це проголосували 311 конгресменів, проти – 112.

Загальний розмір допомоги Україні становить 60,84 мільярда доларів. Третина цих коштів, саме 23,2 млрд доларів, залишаться в США та будуть витрачені на поповнення американських запасів, пише Радіо Свобода.

Куди витратять решту коштів:

  •     13,8 млрд доларів – на закупівлю передових систем озброєнь, оборонної продукції та оборонних послуг для України;
  •     11,3 млрд доларів – на поточні військові операції США в Європі;
  •     26 млн доларів – на продовження нагляду та підзвітності за допомогою, що надається Україні.

Також у рамках цього законопроєкту Україна отримає в кредит 7,85 млрд доларів прямої фінансової допомоги державному бюджету. Цей кредит матиме право списати американський президент, але тільки після виборів в США, запланованих на 5 листопада 2024 року.

Крім того, законопроєкт зобов’язує президента США «негайно» передати Україні далекобійні ракети ATACMS. Але президент має право відмовитися, «якщо ця передача може нашкодити національній безпеці Штатів».

Нагадаємо, у жовтні 2022 року лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл закликав адміністрацію Байдена бути «швидшими та активнішими» в наданні допомоги Україні.

У липні 2023 року він закликав адміністрацію Байдена "почати рухатися з відповідною швидкістю", щоб надати Україні "смертоносні інструменти, які їм потрібні, щоб закінчити свою боротьбу".

Але Білий дім продовжував гальмувати український контрнаступ, який зазнав невдачі через відсутність літаків та необхідної зброї. Аналіз причин невдалого контрнаступу України протягом літа-осені 2023 року опублікувало видання The Washington Post.

У лютому 2024 року Джо Байден міг відправити мільйони артилерійських снарядів в Україну безплатно, коли їх критично бракувало ЗСУ.

Наші інтереси: 

Нарешті закон змусить Білий дім дати Україні далекобійні ракети ATACMS, які Україна просить майже 2 роки, а відсутність яких у кінці 2022 року зупинила український контрнаступ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже, що фаза затягування війни Білим домом завершилася, тож стиснена пружина поступово починає розтискатися. Байден постарається, щоб найяскравіші події війни відбулися в жовтні цього року.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже, що фаза затягування війни Білим домом завершилася, тож стиснена пружина поступово починає розтискатися. Байден постарається, щоб найяскравіші події війни відбулися в жовтні цього року.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Як ми й прогнозували ще два роки тому, республіканська партія різко – на 180 градусів – змінює свою критику Байдена.  Якщо раніше Байдена критикували за надмірно витратну і вкрай корумповану підтримку України, то тепер його критикуватимуть за вкрай недостатню підтримку України і вимагатимуть різкого посилення цієї підтримки. Це чудова новина!

Все, що робиться з власної волі, – добро!